Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija (LFF DK) ceturtdien, 9. maijā piespriedusi "Optibet" Latvijas virslīgas komandai "Metta" naudas sodu par kluba pārstāvja Aleksandra Mihelsona neētiska rakstura izteikumiem "BFC Daugavpils" uzbrucēja Vugara Askerova virzienā.

Atgadījums noticis 3. marta spēlē, kurā futbola klubs "Metta" mājās ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās visiem no Daugavpils.

Azerbaidžānas futbolists, kurš izaudzis Liepājā un ilgstoši dzīvojis Latvijā, šajā spēlē laukumā aizvadīja visas 90 minūtes. Askerovs šobrīd ir turnīra rezultatīvākais futbolists ar astoņās spēlēs gūtiem sešiem vārtiem.

"Metta" komandas galvenajam trenerim Andrim Rihertam pēcspēles preses konferencē tika uzdots jautājums, vai viņš dzirdējis, kā futbola skolas "Metta" ģenerālsekretāra Ģirta Mihelsona tēvs Aleksandrs Mihelsons nosaucis Askerovu par "čurku".

"Starp Ģirta tēvu un Vugaru? Nē, to es neredzēju. Aleksandrs Mihelsons? Man noteikti viņa vietā jāatvainojas, ja viņš tā nosauca. Viņš ir padomju cilvēks, kurš noteikti ar padomju leksiku bārstījās. Neko sliktu jau viņš negribēja. Ja kāds ir aizvainots, varu atvainoties arī viņa vietā. Gan jau viņš atvainosies arī pats," žurnālistiem atbildēja Riherts.

Līdzīgu atbildi sociālajā vietnē "Twitter" sniedza arī sodītā kluba pārstāvja dēls.

Aleksandram Mihelsonam kā "Metta" pārstāvim par notikušo piespriests 350 eiro sods. Mihelsons futbola skolas mājaslapā atrodams starp organizācijas personālu, kur viņš dēvēts par "brīvprātīgo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!