Latvijas čempioni futbolā "Riga FC" parakstījuši līgumu ar 25 gadus veco Ukrainas uzbrucēju Romānu Debelko, kurš pērn bija rezultatīvs Igaunijā, "Levadia" rindās kļūstot par čempionu, izcīnot Igaunijas kausu un superkausu.

Debelko ir dzimis 1993. gada 8. augustā Doņeckā. 2013. gadā Debelko no Doņeckas "Metalurg" U19 komandas pārcēlās uz Armēnijas vienību "Banants", kurā gan aizvadīja desmit spēles.

Nākamās trīs sezonas Debelko pavadīja Ukrainas klubā "Stal Kamianske", ar ko iekļuva Ukrainas premjerlīgā, septiņās spēlēs gūstot trīs vārtus. Arī karjeras turpinājumā divas sezonas Debelko spēlēja "Stal Kamianske". Ukrainas spēcīgākajā čempionātā Romāns nospēlēja 38 spēles un guva piecus vārtus.

2017./2018. gada sezonā Debelko bija cita Ukrainas kluba "Karpaty" futbolists, kur gan aizvadīja tikai sešas spēles un guva vienus vārtus. 2018. gadā Debelko pievienojās Igaunijas čempionāta klubam "Levadia", kurā augstākajā līgā 36 spēlēs guva 28 vārtus. Interesanti, ka 2018. gada vasarā Debelko divās spēlēs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā tikās ar īru "Dundalk", kas būs "Riga FC" pretiniece UEFA Čempionu līgas debijā. 1:2 zaudējumā Īrijā Debelko guva vienīgos "Levadia" vārtus.
2019. gada pirmajā pusē Debelko atkal spēlēja "Karpaty" sastāvā, piedalījās 12 spēlēs un guva vienus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!