"Optibet" Latvijas futbola virslīgas klubs Jūrmalas "Spartaks" vērsies Latvijas Futbola federācijā (LFF) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Tiesnešu komitejā par faktu, ka šī brīža labākais Latvijas tiesnesis, FIFA kategorijas soģis Andris Treimanis ir algots darbinieks "Rīgas Futbola skolā".

Treimanis ilgstoši ir LFF jurists, bet kopš 26. augusta viņš strādā arī algotu darbu "Rīgas Futbola skolā", kurā pilda direktora vietnieka pienākumus saimnieciskajā darbā. "Rīgas Futbola skolai" ir sadarbības līgums ar virslīgas klubu RFS jaunatnes akadēmijas jautājumā. Bez atbilstošas jauniešu futbola sistēmas RFS netiktu pie atbilstošas licences, kas nepieciešama spēlēšanai virslīgā un Eirokausos.

Tieši uz potenciālo interešu konfliktu norāda "Spartaks", kura iesniegums nonācis portāla "Delfi" rīcībā. Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka par šo faktu varētu būt sūdzējušies vēl vairāki klubi, tomēr apstiprinājums tam nav gūts.

"Vēlamies noradīt uz iespējamo tiesneša Andra Treimaņa neatbilstību LFF un starptautiskajām ētikas normām. Pirmkārt, A.Treimanis ir nodarbināts par direktora vietnieku saimnieciskajā darbā Rīgas Domes iestādē "Rīgas Futbola Skola". Futbola klubs RFS un Rīgas Domes iestāde "Rīgas Futbola Skola" ir tieši saistīti, jo tiem ir kopīgs pieteikums dalībai Virslīgas čempionātā. Tas rada riskus interpretācijai, ka A. Treimanis varētu nespēt objektīvi pieņemt lēmumus futbola laukumā, kad nepieciešams tiesāt pret klubu RFS," teikts "Spartaks" iesniegumā.

15. septembrī – jau strādājot "Rīgas Futbola skolā" - Treimanis tiesāja RFS spēli tieši pret "Spartaks". RFS guva pārliecinošu uzvaru ar 6:0, bet tagad "Spartaks" pieprasa pārspēlēt maču, norādot uz vienu, iespējams, rupju kļūdu, kas gan neietekmēja spēles iznākumu. Spēles 64. minūte, kad RFS bija vadībā ar 4:0, "Spartaks" pretuzbrukumā praktiski viens pret vārtsargu izgāja jūrmalnieku futbolists Nemanja Belakovičs, kurš tika nogāzts. Treimanis šajā epizodē nesaskatīja pārkāpumu un nesodīja RFS komandu.

"Spartaks" savā iesniegumā norāda gan uz FIFA Ētikas kodeksu, gan uz LFF Ētikas kodeksu. FIFA Ētikas kodekss paredz, ka personas, kurām "ir saistošs šis kodekss, nepilda savus pienākumus situācijās, kurās šāds sniegums var ietekmēt esošs vai potenciāls interešu konflikts".

Ņemot vērā Treimaņa sekundāru saistību ar RFS, "Spartaks" aicina LFF Tiesnešu komiteju turomāk neapstiprināt Tremani tiesāt RFS spēles, kā arī rosina pārspēlēt jau pieminēto RFS un "Spartaks" maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!