Futbola klubs "Riga FC" trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas pārceltajā 28. kārtas spēlē nespēja uzvarēt "Jelgava" vienību, atstājot teorētiskas izredzes uz čempiontitulu arī futbola klubam RFS.

Zemgales Olimpiskā centra stadionā notiekošā spēle aizritēja ar nelielu mājinieku pārsvaru. Mača 13. minūtē Ņikita Ivanovs mēģināja pārmest bumbu pāri viesu vārtsargam Robertam Ozolam, bet 36. minūtē pēc centrējuma sita garām vārtiem.

Savukārt 28 .minūtē par simulāciju, krītot pretinieku soda laukumā, dzelteno kartīti saņēma mājinieku pussargs Igors Kozlovs.

55. minūtē vēl viena iespēja gūt vārtus bija Ivanovam, taču arī šoreiz rezultāts uz tablo palika 0:0.

Nākamā iespēja tikt pie čempionu "Riga" futbolistiem būs pēc nedēļas "Skonto" stadionā, kad pretiniekos būs tiešais konkurents RFS.

Rīgas komanda iepriekšējā mačā viesos ar rezultātu 1:2 piekāpās futbola klubam "Ventspils" un pārtrauca teju četrus mēnešus ilgo bezzaudējumu sēriju virslīgā. Neizcīnītā uzvara Ventspilī un RFS pēdējo kārtu lieliskais sniegums pagaidām liedzis "Riga" komandai nodrošināt čempiontitulu.

Savukārt "Jelgavas" komandai sezonas griezumā bijis nestabils sniegums, bet iepriekšējā spēlē ar 5:2 tika sagrauts Jūrmalas "Spartaks". Izlašu pauzē Zemgales vienība pārbaudes mačā ar 2:1 pārspēja Krievijas premjerlīgas klubu Tulas "Arsenal".

Jelgavniekiem gan šonedēļ priekšā svarīgāka spēle, jo turpat Zemgales Olimpiskā centra stadionā sestdien notiks Latvijas kausa fināls, kurā "aļņi" mēros spēkus ar RFS. Tā kā "Jelgava" vairs nepretendē uz pirmo četrinieku, uzvara kausa finālā nozīmēs ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju.

Ar 61 punktu 29 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga FC" komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 41 punkts 29 mačos ir "Spartaks" un "Valmiera Glass"/ViA vienībām. Tikmēr 35 punktus 29 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 33 punkti ir "Jelgavai", 27 punkti 29 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir "Metta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!