Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis varētu veikt pāreju no Polijas otrās augstākās līgas vienības Ņecečas "Bruk-Bet Termalica" uz Polijas ekstraklases čempionāta komandu Čenstohovas "Rakow", ziņo medijs "przegladsportowy.pl".

Gutkovskis jau kopš 2016. gada pārstāv "Termalica" vienību, uz kuru viņš pārgāja no Latvijas kluba "Skonto". Komanda pirmās divarpus sezonas pavadīja ekstraklasē jeb Polijas augstākajā līgā, bet šo un vēl iepriekšējo sezonu Gutkovska pārstāvētā vienība spēlējusi otrajā augstākajā līgā.

24 gadus vecais futbolists Ņečecas klubā 104 spēļu laikā izcēlies ar 29 vārtu guvumiem, no kuriem astoņi gūti šosezon 17 aizvadīto maču laikā. Tas ļauj futbolistam dalīt sesto līdz 11. vietu starp 1. līgas rezultatīvākajiem futbolistiem, bet viņa pārstāvētā vienība ar 26 punktiem 20 spēlēs ieņem desmito vietu 18 komandu konkurencē.

Čenstohovas komanda par Gutkovski interesi jau izrādījusi 2019. gada vasarā, bet Ņečecas kluba vadība par futbolistu uzstādījusi pārāk augstu izpirkuma summu, vēstī Polijas portāls.

Šobrīd "Rakow" vienība par futbolista pāreju izrādījusi gatavību maksāt līdz pat 100 tūkstošiem eiro. Gutkovskim gan 30. jūnijā noslēdzas pašreizējais līgums, kas nozīmē, ka pārejai būtu jānotiek gaidāmajā ziemas transfēru periodā.

Čenstohovas vienība 20 spēlēs sakrājusi 28 punktus, kas tai ļauj atrasties 11. vietā 16 komandu konkurencē. Nākamo desmit kārtu laikā tiks noskaidrots, vai komanda iekļūs astoņu labāko vienību skaitā, kas tai ļaus sezonu noslēgt "čempionāta kārtā" jeb cīņā par augstākajām vietām līgā.

Futbolists karjeras laikā Latvijas izlasi pārstāvējis 18 spēlēs, bet līdz šim ar vārtiem nav izcēlies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!