Latvijas futbola čempionvienība "Riga FC" par galveno treneri oficiāli apstiprinājusi Oļegu Kononovu, kurš vēl rudenī vadīja slaveno Maskavas "Spartak".

Par Kononova apstiprināšanu Krievijas masu mediji mēļoja jau otrdien, bet trešdien, 5. februārī, "Riga FC" izpilddirektors Romāns Lajuks to apstiprināja izdevumam "Sport24".

"Oļegs Kononovs šodien parakstīja līgumu ar mūsu klubu. Līguma termiņu nevaru atklkāt - tā ir konfidenciāla informācija," sacījis Lajuks.

Cits Krievijas izdevums "sportsdaily.ru" vēsta, ka Kononova alga būs 300 000 eiro.

Pats klubs vēlāk apstiprināja notikušās izmaiņas. No kluba aizgājis līdzšinējais galvenais treneris Mihails Koņevs, kurš vairākas reizes komandā bija kā galvenā trenera pienākumu pildītājs. Tāpat komanda šķīrusies no vārtsargu trenera Andreja Piedela.

Piedela vietā par vārtsargu treneri pieaicināts 45 gadus vecais rumānis Daniels Tudors.

53 gadus vecais Kononovs 2018. gada nogalē uzņēmās titulētā Krievijas kluba Maskavas "Spartak" vadību, bet 2019. gada rudenī atstāja amatu pēc tam, kad komanda piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas.

"Riga FC" pēdējās sezonās nav stabila galvenā trenera. Vairākas reizes galvenā trenera pienākumu pildīšana uz laiku tika uzticēta Koņevam, kurš pērn vasarā izpelnījās beidzot oficiālā galvenā trenera amtu. Tieši Koņeva vadībā komanda divas sezonas pēc kārtas kļuva par Latvijas čempioniem, pērn izcīnīja arī Latvijas kausu, bet tagad atkal viņa vietā uzaicināts cits treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!