Foto: AP/Scanpix
Lai gan šovasar paredzētais Eiropas čempionāta finālturnīrs futbolā norisināsies 2021.gadā, tas varētu savu zīmola nosaukumu "Euro 2020".

Jau ziņots, ka Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) pārcēlusi 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru uz nākamo gadu.

Eiropas čempionāta finālturnīram no 12.jūnija līdz 12.jūlijam bija jānotiek 12 Eiropas valstu pilsētās. Šobrīd tiek piedāvāts, ka turnīrs notiks nākamgad no 11.jūnija līdz 11.jūlijam.

"Lai gan turnīrs norisināsies 2021.gada jūlijā, tas saglabās savu nosaukumu "UEFA Euro 2020," piektdienas pēcpusdienā tviterī rakstīja UEFA.

Tiesa, dažas stundas vēlāk, vakarpusē UEFA atsauca savu paziņojumu, sakot, ka nekāds lēmums šajā jautājumā nav pieņemts.

Čempionāta pārcelšanu atbalstīja lielākā daļa līgu, kurām tādējādi parādās cerība vasarā noslēgt nacionālos čempionātus.

Nākamā gada vasarā jānotiek arī UEFA Nāciju līgas finālturnīram, kā arī U-21 čempionātam un meistarsacīkstēm sievietēm. Šiem turnīriem UEFA vēl nav paziņojusi jaunos norises laikus.

Eiropas čempionāta finālturnīrs iecerēts Eiropas valstu 12 pilsētās (Londonā, Minhenē, Romā, Baku, Sanktpēterburgā, Bukarestē, Amsterdamā, Dublinā, Bilbao, Budapeštā, Glāzgovā, Kopenhāgenā).

Pusfināla un finālspēles paredzēts aizvadīt Vemblija stadionā. Šis būs tikai otrais Eiropas čempionāts, kurā piedalīsies 24 izlases.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!