Foto: Reuters/Scanpix/LETA

2019./2020. gada sezonā "Barcelona" kluba zvaigzne Lionels Mesi un Turīnas "Juventus" līderis Krištianu Ronaldu šajā sezonā ir pārliecinoši pelnošākie futbolisti pasaulē, liecina izdevuma "France Football" veiktais pētījums.

Šajā pētījumā aprēķināti visi futbolistu ienākumi – alga klubā, prēmijas un ienākumi no reklāmas līgumiem. Mesi šajā sezonā pelna 131 miljonu eiro, kas ir par vienu miljonu mazāk nekā pagājušajā sezonā. Viņš kopš 2013. gada ir starp TOP 3 pelnošākiem futbolistiem. Šajā sezonā Mesi 30 spēlēs visos turnīros guvis 23 vārtus.

Ronaldu 35 gadu vecumā nopelna 118 miljonus eiro, kas ir par pieciem miljoniem vairāk nekā pagājušajā sezonā. Ronaldu šajā sezonā "Juventus" sastāvā 30 spēlēs visos turnīros arī guvis 23 vārtus.

No abiem pelnošākajiem futbolistiem atpaliek Neimars no Parīzes "Saint-Germain". Viņa kontā šajā sezonā "ieripo" 95 miljonus eiro. 28 gadus vecis futbolists 21 spēlē guvis 17 vārtus. TOP 3 pelnošāko futbolistu klubi ir savu nacionālo čempionātu līderi.

Vadošie trīs futbolisti pelnošāko spēlētāju sarakstā ļoti atrāvušies no pārējiem. "France Football" pētījumā ceturtajā vietā ir velsietis Garets Beils, kurš pelna 38 miljonus eiro. Šajā sarakstā atrodams arī Andress Injesta, kurš spēlē Japānas čempionāta komandā "Vissel Kobe". Savukārt vienīgais Vācijas bundeslīgas pārstāvis ir Roberts Levandovskis no Minhenes "Bayern" vienības. TOP 10 noslēdz tikai 21 gadu vecais Kilians Mbapē, saņemot 27 miljonus eiro.

Savukārt starp futbola treneriem visvairāk pelna Djego Simeone, kura ienākumi šajā sezonā mērāmi 40,5 miljonu eiro apmērā. Vislabāk apmaksātā sieviešu futboliste nepelna pat pusmiljonu eiro. ASV izlases un ASV čempionāta komandas "Sky Blue" spēlētāja Karli Loida šajā sezonā pelna 480 000 eiro.

Covid-19 pandēmija varētu ietekmēt futbolistu ienākumus šajā sezonā. Piemēram, "Barcelona" jau paziņojusi, ka samazinās algas futbolistiem un darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!