Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas kluba Londonas "Arsenal" un Vācijas futbola izlases zvaigzne Mesuts Ezils nav piekritis savas pārstāvētās vienības piedāvājumam pandēmijas laikā samazināt algu par 12,5 procentiem, ziņo Lielbritānijas mediji "talksport.com" un "The Independent".

Jau ziņots, ka "Arsenal" pirmā komanda, galvenais treneris Mikels Arteta un trenera kolektīvs piekrituši 12,5 procentu algu samazinājumam, lai palīdzētu klubam finansiāli Covid-19 pandēmijas laikā, pirmdien paziņoja klubs. "Arsenal" solīja atmaksāt naudu vēlāk, ja klubs to spēs.

Tomēr idejai nav piekritis Ezils, kā arī divi citi vārdos nenosaukti kluba spēlētāji. Ezils, kurš ir kluba pelnošākais futbolists, nedēļā saņemot 350 tūkstošus sterliņu mārciņu, pirms izvēles veikšanas vēloties novērot Covid-19 krīzes "pilno finansiālo triecienu". Ja futbolists atteiktos no 12,5 procentiem savas algas, viņš nedēļā nopelnītu 306 tūkstošus pirms nodokļu nomaksas.

Spēlētāja aģents Erkuts Soguts iepriekš teicis: "Atlikšana ir opcija, bet ne algas samazināšana, kad klubi joprojām var sasniegt tādu pašu peļņu kā pagājušogad. Klubu precīzo finansiālo triecienu varēsim redzēt trīs vai sešus mēnešus vēlāk, taču to neredzam šodien."

Soguts pirmdien atteicās komentēt situāciju.

Ezils nav izslēdzis varbūtību piekrist šādam kluba piedāvājumam nākotnē, ja šāds lēmums paliks neizbēgams, zināms medijam "The Independent". Šobrīd futbolists paudis cieņu par pārējās komandas lēmumu, kā arī lūdzis to pašu saistībā ar viņa rīcību.

Futbolists, kurš 2019. gadā noslēdza karjeru Vācijas izlasē, iepriekš plaši nodarbojies ar labdarību. Ezils savulaik nodrošinājis pārtiku 100 000 bezpajumtniekiem, kuri dzīvo Turcijas un Sīrijas bēgļu nometnēs. Kā arī pussargs pēc uzvaras 2014. gada Pasaules kausā apmaksāja 23 Brazīlijas bērnu operācijas, kas izmaksājis 240 tūkstošus sterliņu mārciņu.

Pārējie "Arsenal" pirmās komandas spēlētāji sākotnēji idejai atteica, bet mainīja savu nostāju pēc kluba trenera Artetas iejaukšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!