"Optibet" Latvijas futbola virslīga, sadarbojoties tās klubiem, publicējusi protesta video, kurā vairāki spēlētāji un treneri pauž vēlmi strādāt Covid-19 pandēmijas laikā.

Video piedalās Latvijas futbola valstsvienības spēlētāji Ēriks Punculs, Vitālijs Jagodinskis, Raivis Jurkovskis, Mārtiņš Ķigurs un Roberts Savaļnieks, bijušie ilggadējie izlases pārstāvji Deniss Ivanovs, Nauris Bulvītis un Māris Verpakovskis, kā arī vairāki treneri, pašmāju un ārzemju virslīgas futbolisti.

Futbolisti un treneri vienojušies kopīgā vēstījumā, ka citu profesiju pārstāvji pandēmijas laikā var nodarboties ar savu profesiju, bet tas liegts futbola komandām. Futbola kluba "Metta" galvenais treneris Andris Riherts uzsver: "Manam darbam šobrīd ir dīkstāve, bet atbildīgie tā neuzskata."

Jau ziņots, ka no Latvijas futbola virslīgas klubiem tikai "Ventspils" un Jūrmalas "Spartakam" piešķirti dīkstāves pabalsti. "Metta", tāpat kā vēl pāris klubi, saņēmusi atteikumu.

"Mēs nelūdzam un neprasām bezatbildību," noslēgumā izsakās Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Māris Verpakovskis. "Mēs ļoti labi apzināmies un izprotam situācijas nopietnību. Mēs lūdzam sapratni un samērīgumu ļaut mums strādāt un bērniem būt veseliem. Mūsuprāt, tas ir adekvāti un pamatoti. Mēs lūdzam par veselību."

Šī gada virslīgas sezonai bija paredzēts sākties 13. martā, bet 12. martā izsludinātais ārkārtas stāvoklis liedza šādi rīkoties.

Šobrīd virslīgas komandas cer drīzumā atsākt treniņus un sezonu sākt vasaras sākumā. Savukārt biedrība "Latvijas Futbola virslīga" (LVF) tuvāko dienu laikā vērsīsies pie Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra, ar priekšlikumiem kā varētu atsākties darbs futbola klubos.

Pandēmijas ierobežojošo pasākumu dēļ komandām liegts aizvadīt koptreniņus, līdz ar to darbs kopš ārkārtas stāvokļa ieviešanas notiek attālināti.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde trešdien, 22. aprīlī, vienojās federācijas biedru un tiesnešu atbalstam ārkārtējās situācijas apstākļos novirzīt papildus līdz 100 000 eiro, kas iespējams, pateicoties LFF budžeta pārplānošanai un veiksmīgām pārrunām ar federācijas starptautiskajiem partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!