Foto: DELFI.lt
Lietuvas futbola čempionvienība Marijampoles "Sūduva" piektdien paziņoja, ka pildīs valdības stingrās prasības un tikai tās ievērojot atsāks grupu treniņus ārpus telpām.

Lietuvas valdība šonedēļ lēma, ka no 27. aprīļa ir pieļaujamas grupu nodarbības ārpus telpām, ja tiek izpildīti vairākas prasības. "Sūduva" ir apņēmusies tās izpildīt un pirmdien atsākt nodarbības.

Lietuvā būs atļautas sporta nodarbības ārpus telpām, ja treniņos katram dalībniekam tiek nodrošināti vismaz 10 kvadrātmetri, bet starp sportistiem jānodrošina vismaz 10 metru attālums. Kā norādījis "Sūduva" prezidents Vidmants Murausks, kluba treniņu vietā ir vismaz 20 000 kvadrātmetru, līdz ar to iespējams veikt nodarbības. Pēc viņa teiktā, spēlētāji ieradīsies uz treniņiem no mājām un uzreiz pēc tam dosies atpakaļ uz savām mītnes vietām, kura arī mazgāsies.

Lietuvas A līgas čempionāts sākās marta sākumā, tomēr jau pēc izspēlētas vienas kārtas tika pārtraukts Covid-19 pandēmijas dēļ. Čempionāta rīkotāji cer, ka labvēlīgu apstākļu gadījumā klubi pirmās spēles pēc pauzes varētu aizvadīt 22. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!