Foto: F64
Bijušais Latvijas izlases futbolists Andrejs Perepļotkins saņēmis sešu mēnešu diskvalifikāciju par spēļu rezultātu manipulēšanu, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Perepļotkins sodīts par nelikumīgām darbībām Lietuvā, kur viņam jau bija piespriests sods 11. februārī. Šī gada 27. aprīlī, Cīrihē, Šveicē, Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Disciplinārlietu komiteja lēma, ka Perepļotkina diskvalifikācija ir spēkā visā pasaulē.

Diskvalifikācija futbolistam, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Lietuvas pirmās līgas klubu FC "Kupiškis", ir spēkā līdz 11. augustam.

"Latvijas Futbola federācija ar saviem starptautiskajiem kolēģiem godīgas spēles noteikumu pārkāpšanas gadījumos sadarbojas ļoti aktīvi. Prieks, ka kopīgiem spēkiem, daloties ar informāciju un veicot saskaņotas darbības, izdodas izgaismot cilvēkus, kuriem futbolā nav vietas," pauž Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

35 gadus vecais Perepļotkins dzimis Ukrainā, bet 2004. gadā pārcēlās uz Latviju, pievienojoties titulētajai "Skonto" vienībā. 2007. gada 16. martā viņš saņēma Latvijas pilsonību un līdz ar to varēja spēlēt Latvijas valstsvienībā. Latvijas izlases rindās viņš aizvadījis 36 spēles, gūstot trīs vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!