Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas futbola virslīgas komandas pussargs Artūrs Zjuzins starpsezonā ieguldījis pamatīgu darbu, tāpēc cer, ka gaidāmajā sezonā izdosies demonstrēt labu sniegumu, sarunā ar aģentūru LETA atzina futbolists.

RFS komanda, ievērojot piesardzības pasākumus, kopējus treniņus atsāka pagājušajā nedēļā.

"Pārsvarā treniņos ir futbola skola - darbs ar bumbām, individuāli un bez kontakta. Labāk šādā veidā nekā skraidīt vienatnē. Taču tāpat komandas treniņos jāievēro distance. Gaidām atļauju, kad varēs notikt kontaktcīņas, lai varam pilnā sparā trenēties," stāstīja Zjuzins, kurš ceturtdien trenējās pirmajā no divām grupām.

Pirms tam futbolisti aptuveni pusotru mēnesi trenējās individuāli.

"Mums bija individuālas programmas - nedēļā kādas 5-6 reizes atsūtīja uzdevumus, pārsvarā skriešanas. Bija jāizdara un jānosūta rezultāts. Nebija pašam nekas jāizdomā," atklāja Zjuzins.

Pērn novembrī Zjuzins pirmo reizi pēc pāris gadu pārtraukuma laukumā pavadīja vairāk par vienu puslaiku kādā no oficiālajām spēlēm. 28 gadus vecais futbolists karjeras laikā pārrāvis ceļgala krusteniskās saites un pārplēsis Ahileja cīpslu.

"Pēdējās pārbaudes spēles pirms sezonas biju laukumā pa 70 minūtēm. Jutos labāk nekā iepriekš, taču tagad viss apstājies. Protams, ka spēļu prakses pietrūkst, tāpat kā visiem. Esmu diezgan ilgi strādājis un ieguldījis pamatīgu darbu, tāpēc ceru, ka būs labāk nekā iepriekš. Gatavojos spēlēt pamatsastāvā, arī trenerim bija tāda ideja," atzīmēja Zjuzins.

Futbola virslīgai bija jāsākas pirms nepilniem diviem mēnešiem un šobrīd bija jābūt jau aizvadītam pirmajam aplim. Lai kvalitatīvi aizvadītu trīs apļus, futbola virslīgas sezonas jāsākas maija beigās vai jūnija sākumā.

"Būs interesanta situācija, jo katriem trīs punktiem būs zelta vērtība. Visiem būs iespējas, tikai uzreiz jāstartē maksimāli labi. Nevar teikt, ka ir kāds izteikts favorīts. Neviens īsti nezin, kā izskatīsies komandas pēc tik ilgas pauzes. Tikai pēc rezultātiem varēs pateikt, kurš šajā situācijā būs lielākais ieguvējs," uzsvēra Zjuzins.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, bet par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmieras", Jūrmalas "Spartaks", "Liepājas", "Jelgavas", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000"/TSS komandas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!