Foto: AFP/Scanpix/LETA
Viens no titulētākajiem un populārākajiem Krievijas futbola klubiem Maskavas "Lokomotiv" ceturtdien, 15. maijā, paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar vienu no valsts izcilākajiem treneriem Juriju Sjominu.

Krievijas futbola līdzjutējiem Sjomins allaž saistījies ar "Lokomotiv", kuru vadījis vairākos periodos. Pirmo reizi komandas trenēšanu Sjomins uzņēmās vēl PSRS laikā 1986. gadā un trenēja to līdz 1990. gadam. Maskavas komandas trenēšanu viņš otro reizi uzņēmās 1992. gadā un tad nostrādāja līdz pat 2005. gadam. Nākamo reizi "Lokomotiv" vadība Sjominam tika uzticēta 2009. un 2010. gadā, bet pēc tam viņš komandā atgriezās 2016. gadā.

73 gadus vecais Sjomins trenera karjeras laikā vadījis arī Krievijas izlasi, kā arī citus klubus - "Kubaņ", "Pamir", Maskavas "Dinamo", Kijevas "Dinamo", "Gabala", "Mordovija" un "Anži".

"Kluba direktoru padome un menedžments izsaka pateicību un atzinību par ilgstošo darbu Jurijam Sjominam, kuram beidzas līgums 2020. gada 31. maijā. Ar viņu saistās visas lielākās uzvaras kluba vēsturē. Jurijs Sjomins vienmēr būs "Lokomotiv" līdzjutēju sirdīs. Novēlam Jurijam Sjominam izturību, veselību un labklājību," teikts kluba paziņojumā.

Sjomina vietā komandas trenēšana uzticēta 40 gadus vecajam Marko Nikoličam no Serbijas, kuram līgums stājas spēkā 1. jūnijā. Serbs agri sāka trenera karjeru, savā dzimtenē vadījis "Rad", "Vojvodina" un Belgradas "Partizan" komandas. 2016. gadā viņš trenēja Ļubļanas "Olimpija", bet kopš 2017. gada trenēja Ungārijas komandu "Fehervar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!