Foto: Kadrs no video
Latvijas labākais tiesnesis Andris Treimanis sociālajos tīklos skaidrojis savu rīcību piektdien notikušajā pārbaudes spēlē, kas raisīja diskusijas.

Piektdien Igaunijā pārbaudes spēlē savā starpā tikās divas Latvijas spēcīgākās komandas - RFS ar 2:0 pieveica čempionus "Riga FC". Spēles 75. minūtē Treimanis parādīja tiešo sarkano kartīti un no laukuma noraidīja RFS futbolistu Alenu Sedriku Ervē Kvadio.

Kotdivuāras futbolists sarkano kartīti izpelnījās par nepieklājīga žesta - vidējā pirksta - parādīšanu pretinieku futbolistam. Parādot sarkano kartīti, Treimanis vizuāli, parādot vidējo pirkstu, arī paskaidroja futbolistam, par ko tiek noraidīts. Tieši šī epizode piektdien raisīja diskusijas sociālajos tīklos.

Tagad Treimanis sociālajos tīklos ievietojis video ar skaidrojumu, kādēļ šādi rīkojies.

Jābilst, ka pasaulē futbolā reti tiesneši publiski skaidro kādu savu lēmumu. Latvijā pēdējos gados līdzīgas situācijas nav bijušas, kad soģi pēc spēles publiski skaidro savu lēmumu, kas raisījis diskusijas sabiedrībā.

Džentlmeniski pēc mača rīkojās arī Kotdivuāras futbolista pārstāvētā komanda RFS, kas sociālajos tīklos atvainojās par sportista rīcību un aicināja "neturpināt izplatīt tendenciozi aizvainojošus fotoattēlus un video sižetus ar nepilnīgu šis epizodes attainojumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!