Foto: F64
"Optibet" futbola virslīgas 5. kārtas spēli starp futbola klubiem "Ventspils" un "Liepāja", pateicoties atceltajiem ierobežojumiem, Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā varēs apmeklēt ne vairāk kā 300 skatītāju, ziņots vienības "Ventspils" mājaslapā.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde lēmusi no 1. jūlija atļaut virslīgas un citās LFF organizētajās sacensībās skatītāju klātbūtni, izdarot attiecīgos grozījumus LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā. Līdz šim pirmās četras čempionāta kārtas aizvadītas, stadionos vien atrodoties oficiālām personām un žurnālistiem.

Tiesa, Ministru kabineta (MK) noteikumi paredz, ka no 1. jūlija ārtelpās pasākumu laikā var pulcēties līdz 1000 cilvēkiem. Turklāt vienai personai jābūt nodrošinātiem ne mazāk kā četri kvadrātmetri platības.

Futbola klubs "Ventspils", ņemot vērā attiecīgos noteikumus, paziņojis, ka sestdien, 4. jūlijā gaidāmo spēli pret "Liepāju" nevarēs apmeklēt vairāk kā 300 skatītāju. Ventspilnieki līdzjutējus tribīnē laidīs tikai pa vienu ieeju, tāpēc skatītāji tiek aicināti stadionā ierasties laikus. Stadionā ieņemt varēs vien vietas, kuras būs īpaši iezīmētas.

Lai gan gaidāmā virslīgas kārta būs pirmā šosezon, kuru varēs apmeklēt līdzjutēji, vairākās pilsētas klubu fanu pulciņi jau iepriekš spēles novērojuši tieši ārpus stadiona robežām. Tā rīkojušies arī "Tukums 2000"/TFS vienības atbalstītāji, kuri piektdien pirmo reizi varēs oficiāli nosvinēt kluba debijas gadu virslīgā, vērojot vienības spēli pret futbola klubu "Metta". Šajā pašā vakarā "Vidzemes" Olimpiskajā centrā "Valmiera" tiksies ar "Spartaks" vienību.

Savukārt sestdien pēc Kurzemes derbija "Skonto" stadionā norisināsies "Riga FC" un "BFC Daugavpils" cīņa, bet futbola klubs RFS "Arkādijas" stadionā tiksies ar "Jelgavu".

Virslīgas līderpozīcijā ar 12 punktiem četrās spēlēs ir RFS, kurai ar deviņiem punktiem seko "Riga", bet tālāk ar septiņiem punktiem ir "Ventspils". Pa sešiem punktiem iekrājušas "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils" un "Spartaks" komandas, četrus punktus guvusi "Valmiera", "Metta" ir par vienu mazāk, bet "Tukums 2000"/TSS četros dueļos palikusi bešā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!