Foto: LETA
Futbola klubs "Valmiera" trešdien "Optibet" virslīgas sestās kārtas spēlē pretinieku vārtos raidīja tikai vienu bumbu, sagādājot "Liepājai" ceturto neveiksmi pēc kārtas.

"Valmiera" viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Liepāju", kas neveiksmi cieta jau ceturto spēli pēc kārtas.

Viesu rindās ar vārtu guvumu izcēlās Toluvalase Arokodare.

29.minūtē pret "Valmiera" uzbrucēju Motazu Zademu asi nospēlēja viņa tautietis Rami Beduī, īsi pēc tam saņemot dzelteno "plāksteri". Ēriks Punculs valmieriešus no standartsituācijas centās izvirzīt vadībā, bet bumba atdūrās spēlētāju "mūrī". Jau trīs minūtes vēlāk "Valmiera" leģionāri izveidoja bīstamu epizodi pie kurzemnieku vārtiem, tomēr "Liepāja" aizsardzība bija vietā.

34.minūtē soda laukumā pret Mikolu Musolitinu noteikumus pārkāpa Vadims Žuļevs, kā rezultātā soģis nozīmēja 11 metru soda sitienu. Ar šādu lēmumu mierā nebija Artūrs Karašausks, kurš saņēma dzelteno kartīti, bet brīdi vēlāk "pendeli" realizēja Arokodare.

Otrā puslaika 12.minūtē Beduī varēja gūt vārtus ar galvu, bet Vladislavs Lazarevs paspēja noreaģēt un tvēra bumbu. Vēl divas minūtes vēlāk standartsituācijas iespēju ieguva "Liepāja". Mārtiņš Ķigurs izdarīja tiešo sitienu, tomēr pussarga raidījums nebija precīzs.

Turpmākajās minūtēs abas komandas savus pretiniekus nežēloja un pēc divcīņām uz zālāja visai bieži atradās kāds no abu klubu futbolistiem. Visneveiksmīgāk viena no epizodēm noslēdzās vārtu guvējam Arokodarem, kurš 84.minūtē klibodams pameta laukumu. Mača pēdējās minūtēs liepājnieki aktīvi uzbruka, taču pretinieku soda laukumā ielauzties īsti nesanāca.

Sitieni no tālienes tika bloķēti, bet vārtsarga "pieslēgšanās" uz pēdējo stūra sitienu cerēto rezultātu nedeva.

Jau ziņots, ka sestās kārtas ievadā otrdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Tukums 2000"/TSS komandu. Virslīgas debitantiem tukumniekiem šis bija pirmais punkts Latvijas augstākajā līgā.

Ceturtdien RFS viesos ar 3:2 (2:0) izcīnīja savu sesto uzvaru, pārspējot "Daugavpili", kamēr "Riga" ar 2:0 (1:0) pieveica "Metta".

Kārtas noslēgumā ceturtdien "Jelgava" savā laukumā uzņems "Ventspili".

Virslīgas līderpozīcijā ar 18 punktiem ir RFS, bet par trim mazāk ir "Riga". Ar desmit punktiem seko "Ventspils", par diviem mazāk ir Jūrmalas "Spartakam" un "Valmierai", bet pa sešiem punktiem iekrājušas "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils" un "Metta" komandas. "Tukums 2000"/TSS sešos dueļos tikusi pie punkta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!