Foto: F64
"Valmieras" komanda pirmdien izcīnīja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas septītās kārtas duelī.

Vidzemnieki viesos ar 2:1 (1:1) pārspēja "Jelgavas" komandu

Spēles pirmajā puslaikā bija daudz epizožu, kas varēja noslēgties ar gūtiem vārtiem, bet pirmie to paveica mājinieki, kad 21.minūtē pēc Daniila Hvoiņicka piespēles no tuvas distances ar galvu precīzi sita Jurijs Zaharkivs.

Jau pirmā puslaika vidū "Valmiera" izmantoja divas maiņas - Lukas Silagadzes un Moteza Zadema vietā nāca Ēriks Punculs un Žorži Teišeira. Tieši šis duets palīdzēja izlīdzināt rezultātu, jo 45.minūtē pēc Teišeiras piespēles kāju pielika Punculs, kurš raidīja bumbu tīklā.

Otrā puslaika ievadā, 50.minūtē, Toluvalase Arokodare palīdzēja viesiem pārņemt vadību. "Jelgavas" aizsargi savā soda laukumā nespēja noturēt "Valmieras" spēcīgo uzbrucēju, kurš bez lielas pretestības panāca 2:1. Spēles pēdējās minūtēs "Jelgava" spraigā cīņā nespēja izraut neizšķirtu, bet "Valmiera" pretuzbrukumā izniekoja iespēju palielināt pārsvaru.

Jelgavnieki sezonu sāka ar divām uzvarām, pēc tam cieta trīs neveiksmes pēc kārtas, bet iepriekšējā kārtā ar 1:0 pieveica "Ventspili" un atkal tika pie trim punktiem. Vienīgos vārtus "aļņiem" guva Ņikita Ivanovs.

Turpretī valmierieši sezonas ievadā cieta trīs neveiksmes pēc kārtas, bet nākamajos piecos mačos ir trīs uzvaras un divi neizšķirti. Iepriekšējā kārtā ar 1:0 tika pārspēta "Liepāja", vienīgos vārtus gūstot Toluvalasem Arokodarem, kurš ar pieciem precīziem sitieniem ir vidzemnieku labākais bombardieris.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Jelgavai" bija jāiztiek bez pussarga Jevgeņija Kazačoka.

Pagājušajā sezonā no četrām savstarpējām spēlēm divas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet pārējas divās pārāki bija valmierieši (1:0 un 3:1).

Jau ziņots, ka pirms tam "Daugavpils" komanda savā laukumā ar 3:1 (1:1) pārspēja "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!