Foto: AP/Scanpix/LETA
Aleksiss Sančess Itālijas A sērijas mačā ceturtdien Ferrārā guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja vēl vienu vārtu guvumā, Milānas "Inter" sagraujot turnīra pastarīti SPAL un pietuvojoties līdervienībai Turīnas "Juventus" līdz sešu punktu deficītam.

Antonio Kontes vadītā Milānas komanda viesos pārspēja SPAL ar rezultātu 4:0 (1:0), atstājot atklātu jautājumu par čempiona titula ieguvējiem.

Pašreizējā čempione "Juventus" pēdējos trīs mačos ir guvusi tikai divus punktus, taču viņu priekšrocības ir labāki savstarpējo spēļu rādītāji ar "Inter".

"Inter" var izcīnīt savu pirmo "Scudetto", kopš 2010. gadā Žuzē Mourinju vadībā vienībai izdevās "hat-trick", proti, triumfēt gan Itālijas A sērijā, gan Itālijas kausa izcīņā, kā arī UEFA Čempionu līgā.

Bijušais Mančestras "United" un Londonas "Arsenal" uzbrucējs Sančess astoņas minūtes pirms pārtraukuma piespēlēja Antonio Kandrevam pirmo vārtu guvumā. Kristiano Biragi pievienoja otros vārtus 55. minūtē, un pēc piecām minūtēm viņa centrējumu ar galvu no vārtsarga laukuma pabeidza Sančess, panākot graujošu uzvaru.

Pēc Ešlija Janga piespēles punktu vārtu birumam mačā 73. minūtē pielika Roberto Galjardīni.

Savukārt Luidži di Bjadžo vadītā SPAL ir tabulas pašā apakšā, piecas kārtas līdz sacensību beigām atpaliekot 11 punktus no 17. vietas, kas garantē palikšanu līgā.

Otrā ceturtdienas mačā arī tika svinēta uzvara ar lielu vārtu starpību, "Torino" savā laukumā apspēlējot "Genoa" ar rezultātu 3:0 (1:0). Vienība ar 37 punktiem ieņem 15. vietu un atrodas astoņus punktus virs izkrišanas zonas, 18. vietā ar 29 punktiem esot "Lecce". "Genoa" ir tikai punkts vairāk nekā "Lecce", bet abām komandām savstarpējā cīņa gaidāma svētdien.

Vārtus mājinieku labā 32. minūtē guva brazīlietis Brēmers, 76. minūtē izcēlās Saša Lukičs un 90. minūtē – Andrea Beloti.

Svētdien turnīra tabulas augšgala komandu cīņā "AS Roma" uzņems "Inter", bet pirmdien "Juventus" tiksies ar Romas "Lazio".

A sērijas līderei Turīnas "Juventus" 33 cīņās ir 77 punkti, bet otro vietu ar 71 punktu ieņem Milānas "Inter". Punkts mazāk ir Bergamo "Atalanta", divi – Romas "Lazio". "AS Roma" ir 57 punkti, bet "Napoli" un "AC Milan" – 53 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!