Foto: F64
Latvijas futbola komanda "Valmiera" FC saskārusies ar pamatīgām problēmām, jo futbolisti pieprasa galvenā trenera Tamaza Pertijas un kluba viceprezidenta Ulda Pūcīša atkāpšanos no amata, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Portāla "Delfi" rīcībā nonākusi "Valmiera" FC futbolistu vēstule kluba īpašniekam Šveices pilsonim Ralfam Osvaldam Isenegeram. Jau ziņots, Isenegers apstiprināts ar "Valmiera" FC saistītā SIA valdē.

Pertijam tiek pārmesta divkosība, liekulība apvainojumi, nekulturāla uzvedība un neobjektivitāte, izvēloties pamatsastāvu. Savukārt Pūcītim pārmet komunicēšanu ar spēlētājiem tikai ar telefona starpniecību. Treniņus viņš klātienē apmeklējis tikai pāris reizes.

Klubam arī neesot profesionāla sporta ārsta, teikts vēstulē. Ārsta funkcijas veic Pūcīša paziņa, un spēlētāji neesot saņēmuši kvalificētu medicīnisko palīdzību. Pūcītis neesot pildījis solījumus noalgot profesionālu sporta ārstu.

Pertija un Pūcītis no treniņu procesa un spēlēm atbrīvojuši komandas kapteini Vitāliju Jagodinski. Vēstulē norādīts, ka tas izdarīts bez iemesla.

"Spēlētāji, kas parakstījuši šo vēstuli, lūdz atbrīvot no amata kluba viceprezidentu Uldi Pūcīti un galveno treneri Tamazu Pertiju. Ja šo nevar izpildīt, mēs nevaram nodrošināt, ka izpildām spēlētāju pienākumu pilnīgi," teikts spēlētāju vēstulē kluba īpašniekam.

"Valmiera" FC futbolistu vēstule.

Vēstuli parakstījuši 24 "Valmiera" FC futbolisti.

Pertija Valmieras klubā galvenā trenera amatu ieņem otro sezonu

Pertijas vadībā vienība 2019. gada sezonā finišēja ceturtajā vietā, kas tai ļauj šogad piedalīties UEFA EIropas līgas kvalifikācijas turnīrā. Šajā sezonā "Valmiera" FC ar 15 punktiem deviņās spēles ieņem trešo vietu.

Kā liecina neoficiāla informācija Vidzemes klubam šīs nav vienīgās problēmas. Klubā, iespējams, notikušas nelikumīgas darbības pret futbolistu līgumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!