Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nīderlandes futbola čempione Amsterdamas "Ajax" pirmdien uz UEFA Čempionu līgas spēli Dānijā devušies stipri novājinātā sastāvā un tikai 17 futbolistiem, jo vienību skāris Covid-19 uzliesmojums.

"Ajax" otrdien Dānijā aizvadīs UEFA Čempionu līgas D grupas trešās kārtas spēli pret "Midtjylland". Kā to paredz UEFA sanitārais protokols, pirms mača abām komandām veikti Covid-19 testi, kas nav bijuši iepriecīnoši Nīderlandes vienībai, jo atklāti 11 saslimušie.

Amsterdamas komanda neziņo, kuri ir Covid-19 skartie futbolisti, tomēr uz Dāniju komanda devusies bez vairākiem līderiem – Dušana Tadiča, Davija Klāsena, Andrē Onanas un Mārtena Stekelenburga. Tā kā uz Dāniju nav devušies divi vārtsargi Onana un Stekelenburgs, tad vārtu drošība tiks uzticēta Kjelam Sherpenam, kurš ir vienīgais nominālais vārtsargs šobrīd "Ajax" sastāvā.

UEFA Čempionu līgas D grupā "Ajax" ir viens punkts divās spēlēs, bet Dānijas komandai ir divi zaudējumi. Līdere šajā grupā ar divām uzvarām ir "Liverpool", bet četri punkti ir "Atalanta" komandai.

Ziņots, ka līdzīgas problēmas skārušas vēl vairākas komandas – UEFA Čempionu līgas kārtējos mačus novājinātā sastāvā būs spiesti aizvadīt "Real Madrid", Minhenes "Bayern" un Kijevas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!