Nākamajā Latvijas futbola virslīgas sezonā startēs jauna komanda – FK "Noa Jūrmala", paziņojis holdings "Noah".

Pagājušajā sezonā no virslīgas izkrita "Tukums 2000", bet tās vietu bija paredzēts ieņemt Daugavpils "Lokomotiv" vienībai, kas uzvarēja Latvijas 1. līgā. Portāla "Delfi" rīcībā neoficiālā informācija liecina, ka FK "Noa Jūrmala" pārņems "Lokomotiv" klubu.

"Esam priecīgi paziņot par vienošanos ar holdingu "Noah" komercdarbības, sociālo mediju mārketinga un sadarbības jomā. Ceru, ka šī sadarbība mainīs attieksmi pret Latvijas futbolu tuvākā gada laikā," holdinga "Noah" preses relīzē citēts FK "Noa Jūrmala" īpašnieks Bagrats Gazarjans.

"FK "Noa Jūrmala" esot rebredinga procesā, klubs bāzēsies Jūrmalā un no nākamās sezonas piedalīsies Latvijas augstākajā līgā. Klubs sev izvirzījis tālejošus plānus, tam būšot pavisam cita pieeja un tā vadības plānos esot pastiprināt Latvijas futbolu un celties Eiropas līmenī, teikts paziņojumā.

"Attīstības pamatā – konceptuāli jauna un profesionāla pieeja spēei, kura ir pamatota ar labāko Eiropas pieredzi un principiem. Komandu pārstāvēs talantīgākie latviešu un ārzemju futbolisti," teikts paziņojuma turpinājumā. "Tiek izvirzīts mērķis atklāt Latvijas jauniešu sporta potenciālu, izveidot bērnu un jauniešu akadēmiju, kura pieņem talantīgākos jaunos spēlētājus un attīsta tos līdz profesionāļu līmenim. Mēs gribam panākt, lai FK "Noa Jūrmala" galvenās komandas pamatā būtu jaunie akadēmijas audzēkņi."

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko aizvadītajā nedēļā publicēja fotogrāfiju no attālinātās sapulces, kurā bija manāms arī Raimonds Apse no "Dinamo Rīga". Neoficiāla informācija liecina, ka "Noa Jūrmala" varētu pārņemt savā paspārnē šīs komandas jauniešu akadēmiju.

Holdingā "Noa" ietilpst pašreizējais Armēnijas kausa ieguvējs un līgas vicečempions "Noah Yerevan", kuru pārstāv Latvijas futbolists Eduarts Emsis, un 1904. gadā dibināts Itālijas klubs "Siena".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!