Foto: F64

Veiksmīgi izejot apmācības un nokārtojot kvalifikācijas eksāmenu, Latvijas futbola treneru rindas papildinājuši 38 C-LFF licences ieguvēji, starp kuriem ir arī bijušais Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins. Arī aizvadītajā gadā apmācības, pateicoties lielajai interesei, tika organizētas divās grupās, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Apmācību ietvaros, kas ilga kopsummā 120 stundas, topošie speciālisti apguva sekojošas tēmas - fizioloģija, fiziskā sagatavotība futbolā, psiholoģiskā sagatavotība, sportistu uzturs un režīms, apmācību un treniņu procesa teorija, metodika un prakse, darba plānošana un dokumentācija, vecumposmu īpatnības, trenera personības raksturojums, futbola principi - tehnikas un taktikas klasifikācija, vārtsargu sagatavotība, pirmā palīdzība, mūsdienu datorprogrammu izmantošana futbolā, nometņu mācība, meiteņu-sieviešu futbols, futbola čempionātu un turnīru sistēma Latvijā un citas.

Teorētiskajā eksāmenā studenti atbildēja uz jautājumiem par apmācību laikā iegūtajām zināšanām. Eksāmena pieņemšanas komisijas sastāvā bija LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs, LFF Izglītības nodaļas speciālisti Artūrs Biezais un Edgars Kļenausks, kā arī pašmāju bērnu un jauniešu treneri, LFF treneru izglītotāji Andrejs Gluščuks un Romāns Kvačovs.

Četriem kursa dalībniekiem apmācības ir pagarinātas, bet pie kārotās licences tikuši: Andris Vaņins, Vladislavs Kozlovs, Aleksandrs Baturinskis, Ilvars Koscinkevičs, Ronalds Smans, Jānis Zvaigzne, Dāvis Sandis Strods, Uldis Krūmiņš, Sandris Krūmiņš, Vitālijs Smirnovs, Aleksandrs Ivanovs, Mārtiņš Klincārs, Miks Fogels, Ryotaro Nakano, Edvīns Bovins, Edgars Andersons, Edgars Ježkovs, Mareks Biedriņš, Raivis Graņics, Darja Birnbauma, Juta Buklovska, Dmitrijs Kručeks, Toms Gucs, Jānis Mačs, Egīls Martinsons, Aleksejs Osipovs, Ņikita Rozancevs, Artūrs Rozenbahs, Dmitrijs Travkins, Kaspars Trifanovs, Mārtiņš Veģeris, Kristiāna Zacmane, Ģirts Smilškalns, Linda Stāmere, Diāna Šņepste, Patrick Talla Kongne, Arno Tatevosjans, Abita Tauriņa.

"Aizvadītais gads bija dažādu izmaiņu pilns. Neskatoties uz Covid-19 ierobežojumiem, LFF Izglītības nodaļa spēja pielāgoties jaunajiem apstākļiem un daļu no kursa aizvadīt attālinātā režīmā, vienlaikus nenolaižot un cenšoties celt piedāvātās izglītības kvalitātes latiņu," izceļ LFF Izglītības nodaļas speciālists Edgars Kļenausks. "Jaunajiem treneriem novēlam ar lielu atbildību izmantot kursu laikā iegūtās zināšanas un allaž lūkoties pēc jaunām iespējām, kā bagātināt savu pieredzi un iemaņas futbolistu apmācīšanā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!