Latvijas kausa futbolā ieguvēja "Liepāja" otrdien apstiprināja, ka papildinājusi sastāvu ar uzbrucēju/uzbrūkošo pussargu Mihailu Gardeičuku.

Jau pagājušajā nedēļā Baltkrievijas mediji ziņoja, ka "Liepāja" papildinās sastāvu ar 31 gadu veco futbolistu, bet otrdien klubs oficiāli apstiprināja šo informāciju.

Gardeičuks ir seškārtējs Baltkrievijas čempions un 2015.gada kausa uzvarētājs, visus titulus izcīnot ar Barisavas BATE komandu. BATE sastāvā viņš spēlējis arī UEFA Čempionu līgā un UEFA Eiropas līgā, gūstot desmit vārtus.

Pēdējos divus gadus Gardeičuks pārstāvēja Brestas "Dinamo" komandu. Dzimtenē viņš spēlējis arī Bobruiskas "Belšina", Novopolockas "Naftan" un Pinskas "Volna" komandās, kā arī bijis Kazahstānas vienību "Tobol" un Karagandas "Šahtjor-Junostj" sastāvos.

Baltkrievijas izlases sastāvā Gardeičuks piedalījies 26 spēlēs, kurās guvis četrus vārtus. Pussargs pārstāvēja Baltkrieviju 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

2017.gadā Gardeičuks tika atzīts par Baltkrievijas labāko futbolistu.

Liepājnieki 2020.gada sezonā virslīgā ieņēma piekto vietu, bet uzvarēja Latvijas kausā un nākamsezon spēlēs UEFA Eiropas Konferenču līgā.

Tikmēr "Ventspils" otrdien paziņoja, ka papildinājusi sastāvu ar 26 gadus veco bosniešu aizsargu Milenko Maloviču un 27 gadus veco serbu uzbrucēju Dragoļubu Andželkoviču.

Malovičs pērno gadu pavadīja Bosnijas un Hercegovinas komandā Derventas "Tekstilac" un Dānijas trešās līgas vienībā "Naestved". Viņš karjeras laikā spēlējis ar Serbijā, Zviedrijā un Melnkalnē.

Savukārt Andželkovičs pirms tam pārstāvēja Zviedrijas ceturtās līgas vienību Malmes "Prespa Birlik". Viņš spēlējis arī Maltā, Serbijā un Melnkalnē.

"Ventspils" pērn virslīgā ieņēma ceturto vietu un pirmo reizi kopš 1998.gada nekvalificējās Eirokausiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!