Foto: F64

Nākotnes līgas dalībniece "Saldus SS"/"Leevon" panākusi vienošanos ar vienu no Latvijas labākajiem futbola vārtsargiem – Kasparu Ikstenu. Līdz ar šo pāreju, Ikstens atkal ir apvienojies vienā komandā ar saviem kādreizējiem cīņas biedriem Gintu Freimani un Arti Lazdiņu, kuri "Saldus SS"/"Leevon" sastāvam pievienojās pirms pērnās sezonas, vēstī klubs.

Ikstena pēdējā pārstāvētā komanda bija "Optibet" virslīga jaunpienācēja "Noah Jūrmala", kuras sastāvā vārtsargs tā arī neaizvadīja nevienu spēli. Karjeras gaitā vārtsargs pārstāvējis virslīgas klubus "JFK Olimps", "Skonto", Daugavpils "Daugava", "Jelgava" un RFS, kā arī pabijis ārzemēs, pārstāvot Islandes augstākās līgas klubu "Vikingur".

32 gadus vecais futbolists arī divās spēlēs sargājis Latvijas futbola izlases vārtus, bet vēl pagājušā gada novembrī tika izsaukts uz trim UEFA Nācijas līgas spēlēm.

Savus līdz šim labākos karjeras gadus Ikstens pavadījis FK "Jelgava" rindās, kur plecu pie pleca spēlēja ar bijušajiem izlases futbolistiem Gintu Freimani un Arti Lazdiņu, kuri "Saldus"/"Leevon" komandai pievienojās pirms pērnās sezonas.

Klubs paziņojumā uzsver, ka "Leevon" ģimene no jauna apvienojusi trijnieku, kurš bieži tiek pieminēts, futbola sekotājiem runājot par "Jelgavas" kluba zelta laikiem.

"Esmu noskaņojies, ka tas ir sākums kaut kam jaunam – atkal ar vecajiem bukiem dot virsū un atrasties vienā komandā," tā atkal apvienošanos komentē pats Ikstens.

FK "Jelgava" kreklā Ikstens izcīnījis trīs Latvijas kausus, trīs reizes kļuvis par Virslīgas labāko vārtsargu un iemantojis "Dzelzs vīra" statusu, aizvadot neizlaisto spēļu sēriju vairāku gadu garumā.

Bez jau pieminētājiem Latvijas kausiem, Ikstena kontā ir vēl viens Latvijas kauss, kuru futbolists izcīnīja RFS sastāvā, kā arī divi Virslīgas čempiona tituli, kuri iegūti kopā ar "Skonto" un Daugavpils "Daugavu".

Šobrīd Ikstens "Leevon" pievienojies līdz vasaras darījuma logam, kad cer noslēgt līgumu ar kādu augstāka līmeņa līgas pārstāvi.

"Esmu atbraucis ar lielu atbildības sajūtu. Man svarīgs ir ne tikai individuālais sniegums un sevi labi parādīt, bet arī komandas sniegums, lai mēs varam izpildīt savus nospraustos mērķus. Kaut vai līdz tai pašai vasarai, līdz kurai būšu šeit, lai gan nekad neko nevar zināt. Tiešām esmu priecīgs būt šeit," izsakās Ikstens, kurš "Saldus SS"/"Leevon" vārtos stāsies Alvja Sorokina vietā.

Sorokins bija kluba pirmais numurs pērnā gada sezonā, bet šogad debitējis virslīgas kluba "Metta" sastāvā.

Par "Optibet" nākotnes līgu pārsauktais 1. līgas čempionāts pagaidām nav uzsākts, bet otrās augstākās futbola līgas 2020. gada sezonu oktobrī apturēja Covid-19 pandēmija. Saldus vienība pērn ieņēma devīto vietu deviņu komandu konkurencē.

Pilna saruna ar Kasparu Ikstenu pēc pievienošanās "Saldus SS"/"Leevon" skatāma šeit:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!