Foto: F64

"Optibet" futbola virslīgas klubam "Noah Jūrmala" no Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas puses piemērots aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus, ziņots LFF mājaslapā.

"Noah" komanda no LFF DK uzmanību izpelnījusies jau vairākas nedēļas. Komiteja jau marta ievadā sodīja vienību par 7000 eiro parādu Ilūkstes NSS. Savukārt vairāki futbolisti vērsušies futbolā saistībā ar viņiem neizmaksātām algām, Artim Jaudzemam esot aizdomām par viņa paraksta viltošanu.

LFF DK, konstatējot, ka no FC "Noah Jurmala" puses joprojām nav izpildīts 28. janvāra LFF DK lēmums attiecībā uz FC "Noah Jurmala" ar LFF DK lēmumu uzlikto pienākumu veikt finansiālo saistību izpildi pret Ilūkstes NSS, kā arī 4. marta LFF Spēlētāju statusa un pāreju komitejas lēmums par darba samaksas izmaksu bijušajam FC "Noah Jurmala" spēlētājam Dmitrijam Klimaševičam, vienbalsīgi lēmusi par vairāku sankciju piespriešanu, vēstīts federācijas mājaslapā.

Komiteja piemērojusi klubam ne tikai naudas sodu 400 eiro apmērā, bet arī jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegumu. Minētais aizliegums stājas spēkā no nākamā spēlētāju reģistrācijas perioda, kura sākums paredzēts 17. jūnijā.

Turklāt "Noah Jurmala" noteikts termiņu – 10. maijs – iepriekšminēto LFF juridisko institūciju lēmumu izpildei. LFF DK ņem vērā arī to, ka klubu licencēšanas procesa ietvaros FC "Noah Jurmala" ir iesniedzis dokumentus, kas apliecina kluba ienākumus 700 000 EUR apmērā, līdz ar to sistemātiska LFF juridisko institūciju lēmumu nepildīšana var tikt izskatīta kā potenciāla LFF Klubu licencēšanas noteikumu pārkāpšana, un, iespējams, nepatiesas informācijas iesniegšana LFF attiecībā uz finanšu kritērija izpildi, un klubam var tikt piemērotas papildus sankcijas LFF Klubu licencēšanas noteikumos un LFF Disciplinārajā reglamentā paredzētajā kārtībā.

"Noah" vienība, pateicoties Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumam, virslīgas sezonu uzsāka jau tās gaitā. Pirmajās divās aizvadītajās spēlēs klubs cietis sakāves pret "Spartaks" un RFS vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!