Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis svētdien guva vārtus Polijas ekstraklases trešās kārtas spēlē, kaldinādams Čenstohovas "Rakow" komandas uzvaru.

Polijas vicečempione un kausa ieguvēja "Rakow" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:1) uzvarēja Krakovas "Wisla".

Viesi 24. minūtē pēc Java Jeboā precīzā sitiena nonāca iedzinējos ar 0:1, bet 51. minūtē pēc pussarga Jaņņa Papnikolau noraidījuma "Rakow" nonāca pavisam neapskaužamā situācijā. Spēlējot mazākumā, desmit minūtes vēlāk Marcins Cebula izlīdzināja rezultātu.

Gutkovskis spēlē iesaistījās 75. minūtē, kad nāca uz maiņu. Četras minūtes vēlāk viņš pēc Ivi Lopesa soda sitiena vārtu priekšā pielika kāju un ievirzīja bumbu mērķī – 2:1. Kompensācijas laikā Latvijas futbolists saņēma dzelteno kartīti.

Gutkovskim šie bija pirmie vārti sezonā, bet "Rakow" izcīnīja otro uzvaru.

Tikmēr pussargs Kristers Tobers savainojuma dēļ palika ārpus pieteikuma spēlē, kurā viņa pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Vroclavas "Šlask". Neizšķirtu mača pēdējās minūtēs izrāva Tomašs Makovskis pēc pērn "Valmierā" spēlējušā ukraiņu pussarga Mikolas Musolitina piespēles.

Sestdien vārtsargs Pāvels Šteinbors palika rezervē, kamēr viņa pārstāvētā Belastokas "Jagiellonia" mājās ar 1:0 uzvarēja Ņidzicas "Bruk-Bet Termalica".

"Jagiellonia" ar septiņiem punktiem trīs mačos ir turnīra līdere, "Rakow" ar sešiem punktiem ieņem ceturto vietu, bet "Lechia" ar pieciem punktiem ir septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!