Foto: AFP/Scanpix/LETA

Beļģijas futbola izlases uzbrucējs Romelu Lukaku noslēdzis piecu gadu līgumu ar Londonas "Chelsea", ceturtdien paziņoja Anglijas premjerlīgas klubs, kurā Lukaku spēlēja no 2011. līdz 2014. gadam.

"Esmu priecīgs un laimīgs atgriezties šajā brīnišķīgajā klubā. Man tas ir bijis ilgs ceļš. Es šeit ierados kā zēns, kuram bija daudz jāmācās, tagad es atgriežos pieredzējušāks un nobriedušāks," 28 gadus vecais Lukaku citēts Eiropas čempionvienības paziņojumā.

Medijos izskanējis, ka "Chelsea" Lukaku no Milānas "Inter" iegādājās par 97 miljoniem Lielbritānijas mārciņu (114 miljoniem eiro).

"Chelsea" pēdējos divos iepriekšējās sadarbības gados viņu iznomāja "West Brom Albion" un Liverpūles "Everton", ar kuru viņš 2014. gadā noslēdza līgumu un pavadīja tur trīs gadus līdz 2017. gadā pārcēlās uz Mančestras "United".

Iepriekšējās divas sezonas Lukaku pavadīja Milānas "Inter", kuras rindās 72 spēlēs guva 47 vārtus, pagājušajā sezonā palīdzot izcīnīt Itālijas čempiones titulu.

Beļģijas izlasē Lukaku aizvadījis 98 spēles, kurās guvis 64 vārtus, kļūstot par visu laiku rezultatīvāko Beļģijas futbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!