Futbola klubs RFS trešdien Jāņa Skredeļa stadionā Rīgā atguvās no vienu vārtu deficīta un svarīgā Latvijas futbola virslīgas spēlē pieveica futbola klubu "Liepāja".

RFS viesus no Kurzemes pārspēja ar rezultātu 2:1 (0:1).

Liepājnieki pirmos vārtus guva pēc stūra sitiena. Spēles 21. minūtē Krišs Kārkliņš ar piespēli uz tuvo stabu atrada Marko Simiču, kurš ar galvu pārspēja Vitautu Čerņausku.

Puslaika pēdējās sekundēs rīdziniekiem bija lieliska iespēja izraut neizšķirtu, taču Žigas Lipuščeka ar galvu sisto bumbu no vārtu līnijas izsita Jevgeņijs Berjozkins.

Liepājnieki savu pārsvaru atdeva uzreiz pēc otrā puslaika sākuma, kad spēcīgu sitienu no tuvas distances precīzi izpildīja Tomašs Šimkovičs. Septiņas minūtes vēlāk no tuvas distances ar galvu bīstamu sitienu izdarīja Mārtiņš Ķigurs, taču Čerņausks bumbu bez problēmām notvēra.

Savukārt jau otro reizi šosezon RFS tieši šādu rezultātu pret liepājniekiem nodrošināja, pateicoties Elvim Stuglim. Centra aizsargs arī šoreiz nāca uz maiņu kā uzbrucējs, spēles 87. minūtē pēc Šimkoviča centrējuma izraujot RFS komandai uzvaru.

24. oktobrī abas komandas tiksies Latvijas kausa futbolā finālā, bet pirms tam 2. oktobrī Liepājā būs vēl viena savstarpējā cīņā virslīgas turnīrā.

Šī abu komandu tikšanās bija uz vēlāku laiku pārcelts 17. kārtas mačs. RFS pēc uzvaras ar 53 punktiem 21 spēlē saglabā pirmo vietu virslīgā, 48 punkti 22 spēlēs ir "Valmiera" FC komandai, bet trijnieku ar 44 punktiem 20 mačos noslēdz "Riga" FC.

Visticamāk, iespēju iejaukties čempionu titula sadalē garām palaida "Liepāja", kas 23 spēlēs sakrājusi 41 punktu. Kurzemnieki gan vēl reizi tiksies ar RFS komandu, kurai svarīgākās būs divas atlikušās spēlēs pret "Riga" vienību.

Turnīra tabulas otrajā pusē cīņu turpina "Spartaks" (30 punkti 23 spēlēs), BFC "Daugavpils" (28 punkti 22 spēlēs) un "Metta" (18 punkti 23 spēlēs), bet "Noah Jūrmala" (trīs punkti 28 spēlēs) dalību čempionātā neturpina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!