Foto: DELFI

Krievijas galvaspilsētā Maskavā aizturēti par futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību aizdomās turētie Ivans Agapitovs un Deniss Koņaškins, Krievijas medijā "Moskovskij Komsomoļec" (MK) piektdien, 25. februārī, izskanējušo informāciju apstiprināja Valsts policija (VP)

Kā vēsta MK, ceturtdien pa dienu Agapitovu aizturējuši Krievijas iekšlietu ministrijas darbinieki sadarbībā ar Interpola pārstāvjiem.

Kā bilst MK, Agapitovam neizdosies izgrozīties un aizbildināties ar sarežģīto situāciju pasaulē pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, un viņš, visticamāk, tiks izdots Latvijai. Ukraiņu izcelsmes vīrietim ir Latvijas pilsonība, un viņš bija izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Valsts policija apstiprināja, ka aizturēts ne tikai Agapitovs, bet arī otrs aizdomās turētais Koņaškins. "Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes un Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes amatpersonas, veicot intensīvu un apjomīgu izmeklēšanu kriminālprocesā par Romāna Bezzubova slepkavību, kā arī īstenojot aktīvu sadarbību ar Interpolu (Starptautiskās Kriminālpolicijas organizāciju) noskaidroja aizdomās turēto personu atrašanās vietu Krievijā. Savukārt Krievijas iekšlietu ministrijas darbinieki pēc Valsts policijas pieprasījuma šonedēļ Maskavā, Krievijā aizdomās par Romāna Bezzubova slepkavību aizturēja divas personas – iepriekš starptautiskā meklēšanā izsludinātos Ivanu Agapitovu un Denisu Koņaškinu," teikts VP paziņojumā.

Šobrīd notiek procesi, lai īstenotu personu pārņemšanu Latvijā. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un šobrīd tās interesēs Valsts policija plašākus komentārus nesniedz.

Uzbrukums Bezzubovam notika Purvciemā 2021. gada 14. aprīlī brīdī, kad viņš vēlējās izbraukt uz Gunāra Astras ielu. Uzbrucēji pārvietojās ar melnas krāsas "BMW X5" markas automašīnu ar tonētiem aizmugurējiem stikliem.

Brīdī, kad Bezzubova "Volkswagen Touareg" no sānielas vēlējās nokļūt uz Gunāra Astras ielu, ceļu viņam nobloķējis minētais "BMW X5". No uzbrucēju auto tika raidīti šāvieni un Bezzubovs centies "BMW X5" taranēt no sāniem. Pēc tam abas automašīnas aizbraukušas no kameru redzamības lauka.

Vasarā policija paziņoja, ka meklēšanā izsludināti 1967. gadā dzimušais Ivans Agapitovs un 1975. gadā dzimušais Deniss Koņaškins, kuri ir galvenie aizdomās turamie Bezzubova slepkavībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!