Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-17 vīriešu futbola izlase otrdien 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas elites kārtas pēdējā, trešajā spēlē cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar vienaudžiem no Zviedrijas.

Latvijas futbolisti vārtu rāmī sita divas reizes, bet zviedri - sešas. Abas izlase pa reizei trāpīja pa vārtu stabu.

Dānijā notiekošajā turnīrā apakšgrupā latvieši ar vienu punktu trīs spēlēs palika pēdējie, ceturtie. Trīs punktus izcīnīja Šveice, piecus Zviedrija, bet septiņus - Šveice.

Pirmajā spēlē Latvijas futbolisti ar 0:1 atzina Šveices vienaudžu pārākumu, bet otrajā ar 2:3 piekāpās mājiniekiem Dānijas futbolistiem.

Elites kārtā astoņu grupu uzvarētājas, kā arī septiņas labākās otro vietu ieguvējas nopelnīs ceļazīmi uz finālturnīru, kas maijā un jūnijā notiks Izraēlā.

Galvenais treneris Jurģis Pučinsks izlasē iekļāvis 21 spēlētāju no deviņiem pašmāju klubiem, kā arī klubiem Itālijā un Vācijā.

Šī bija tikai ceturtā reize vēsturē, kad Latvijas U-17 izlase iekļuvusi Eiropas čempionāta kvalifikācijas elites kārtā. Tas pats izdevās arī 2005., 2011. un 2014.gadā. Pirmajā atlases kārtā 2005.gadā dzimušo puišu Latvijas izlase rudenī, spēlējot grupā ar Zviedriju, Čehiju un Lietuvu, ieguva četrus punktus un izcīnīja otro vietu.

Latvijas U-17 futbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas elites kārtā:

Vārtsargi: Dāvis Veisbuks (Jūrmalas "Spartaks"), Leonards Čevers ("Tukums 2000"), Ruslans Šemetovs ("Riga");

Aizsargi: Milāns Tihonovičs ("Daugavpils"), Mārtiņš Lormanis ("Pisa", Itālija), Roberts Laurovs, Alans Kangars (abi - "Metta"), Ivans Patrikejevs, Artjoms Vissarionovs (abi - "Riga"), Dzintars Mārtiņš Kaupe ("Dinamo Rīga"), Reinis Krieviņš (Babītes SK);

Pussargi: Kevins Cēsnieks, Artūrs Janovskis (abi - "Jelgava"), Ēriks Boroduška, Daniils Putrāns (abi - "Riga"), Linards Liepiņš ("Metta"), Efraims Valutadatils (Babītes SK);

Uzbrucēji: Kristaps Grabovskis ("Leipzig", Vācija), Haralds Silagailis ("Riga"), Roberts Adītājs (JDFS Alberts), Aleksejs Petrovs ("Metta").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!