Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-19 izlase trešdien Jelgavā uzsāka 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas turnīru, pirmajā spēlē ar rezultātu 0:4 (0:1) piekāpjoties serbietēm, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Visas spēles gaitā Latvijas izlase daudz bija spiesta aizsargāties. Teju līdz pašai iešanai atpūtā mājinieces ar to veiksmīgi tika galā, vairākās epizodēs glābjot arī vārtsardzei Laurai Siņutkinai, tomēr neilgi pirms puslaika beigām no vārtu priekšas rezultātu atklāja Natālija Obradoviča.

Otrā puslaika ievadā viešņām pēc veiksmīgas saspēles izdevās rezultātu dubultot, kad izcēlās Jana Stevanoviča, bet 69. minūtē pēc vēl vienas labas saspēles precīza bija Sofija Sremčeviča. Lai arī Latvijas izlase spēlēja pašaizliedzīgi un agresīvi, Serbijas jaunietes Siņutkinas sargātajos vārtos raidīja arī ceturto bumbu – 74. minūtē rezultatīva bija laukumā uz maiņu nākusī Jovana Jankoviča.

Pirms tam trešdien Jelgavā citā pirmās kārtas mačā Lietuvas jaunietes ar 1:0 uzvarēja Melnkalni.

Turnīra turpinājumā Latvijas komanda sestdien tiksies ar Melnkalni, bet otrdien spēkosies ar Lietuvu.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā Latvijas U-19 izlase sacenšas B līgā, uz vietu finālturnīrā nepretendējot. Iepriekš pirmajā kārtā pērnajā oktobrī Latvijas komanda Horvātijā izcīnīja vienu punktu trīs spēlēs un ieguva ceturto vietu. B līgas sešu apakšgrupu uzvarētājas un labākā no otro pozīciju ieguvējām tiks paaugstinātas uz A līgu 2022./2023. gada kvalifikācijas ciklā.

Viktors Vicehovskis sastāvā iekļāvis 22 spēlētājas no desmit klubiem, no kurām piecām jau ir spēļu pieredze Latvijas nacionālajā valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!