"Liepāja" piektdien Rīgā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas centrālajā 11.kārtas spēlē izbraukumā svinēja uzvaru pār "Riga" un nostiprinājās trešajā vietā.

"Riga" savā laukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās pērnā gada bronzas medaļniecei "Liepājai".

12.minūtē Nemanja Belakovičs kļuva par ceturto Liepājas komandas futbolistu, kurš šogad guvis četrus vārtus.

"Riga" centieni atspēlēties vainagojās ar 11 metru soda sitienu, ko nopelnīja 75.minūtē uz maiņu laukumā nākušais Džozelfo Bārnss, kuru nogāza trīs minūtes vēlāk spēlē iegājušais Vjačeslavs Isajevs.

Tomēr 11 metru sitienu 84.minūtē nerealizēja Oleksandrs Filipovs. Viņš sita vārtu kreisajā apakšējā stūrī, taču "Liepājas" vārtsargs Krišjānis Zviedris bumbu atvairīja. Pirmais pie tās bija Filipovs, taču arī viņa sitienu ar kreiso kāju tālajā vārtu stūrī atvairīja Zviedris.

"Riga" šosezon līdz piektdienai bija cietusi trīs zaudējumus. Otrajā kārtā "Riga" ar 0:1 piekāpās "Liepājai", bet pēdējās divās kārtās - ar 1:2 RFS un ar 0:3 "Valmierai". Pirms šiem zaudējumiem rīdzinieki sešās spēlēs izcīnīja piecas uzvaras.

Liepājnieki uzvarēja sezonas pirmajās piecās spēlēs. Pēc zaudējumiem pret tiešajām konkurentēm cīņā par augstu vietu turnīra tabulā RFS (2:3) un "Valmieru" (0:3) pēdējā kārtā viesos ar 3:1 tika pieveikta Salaspils "Super Nova".

Liepājnieku situāciju apgrūtina pussarga Mārtiņa Ķigura ceļgala krustenisko saišu plīsums, un nav zināms, vai četrus vārtus guvušais latviešu futbolists šosezon atgriezīsies laukumā. Viņš un vēl divi pašmāju futbolisti - Artūrs Karašausks un Ēriks Punculs - ar četriem precīziem sitieniem pirms 11.kārtas mača bija "Liepājas" labākie bombardieri. Nemanja Belakovičs pretinieku vārtus bija iekarojis trīsreiz.

"Riga" rindās trīs vārtus bija guvis Gabriels Ramoss. Rīdzinieku spēcīgā puse ir aizsardzība, šajā rādītājā ar septiņiem zaudētiem vārtiem desmit spēlēs dalot pirmo vietu līgā, kamēr liepājnieki ar 26 gūtiem vārtiem bija trešā rezultatīvākā čempionāta komanda.

Kārtas pēdējā mačā "Metta" Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā ar 3:2 (2:1) pieveica "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Rezultātu mājinieku labā 19.minūtē ar precīzu sitienu atklāja Bruno Melnis, bet 13 minūtes vēlāk rezultāta starpību dubultoja Gļebs Kļuškins - 2:0.

Viesi puslaiku mijā atspēlējās četru minūšu laikā. 44.minūtē precīzs bija Rjuga Nakamura, bet 48.minūtē rezultātu izlīdzināja Markuss Kruglaužs - 2:2. Pēc Ibraimas Sova gājiena pa kreiso pusi un piespēles gar vārtiem Krugļaužs bumbu vārtos ietrieca no vārtsarga laukuma līnijas.

73.minūtē mājinieki palika mazākumā, kad Kārlis Vilnis savu otro dzelteno kartīti mačā nopelnīja, nospēlējot ar roku sava soda laukuma tuvumā.

77.minūtē bumba pabija mājinieku vārtos, taču pirms vārtu gūšanas Krugļaužs bija pārkāpis noteikumus pret Oskaru Vientiesu, un vārti netika ieskaitīti.

Uzvaras vārti krita 90.minūtē ar 11 metru soda sitienu. Niks Sliede savā soda laukumā palīdzēja nokrist Artjomam Puzirevskim, mājiniekiem nopelnot neviennozīmīgi vērtējamu soda sitienu. To realizēja Lūkass Vapne. Viņš sita vārtu labajā stūrī, bet viesu vārtsargs Helmuts Saulītis lēca uz pretējo pusi.

Rīdziniekiem pēc diviem zaudējumiem pret "Liepāju" un "Riga" uzvaras mijās ar zaudējumiem. Ar 2:0 ir pieveikts "Spartaks", ar tādu pašu rezultātu ir zaudēts "Daugavpilij", ar 1:0 pieveikta "Super Nova" un ar 2:3 zaudēts "Auda" vienībai.

"Metta" līdz šim daudz bumbu bija ielaidusi savos vārtos - 19 reizes bumba pabijusi rīdzinieku vārtos, kas ir trešais sliktākais rādītājs līgā. Otrā laukuma galā pa diviem vārtiem guvuši Artjoms Puzirevskis un Bruno Melnis.

Tukumnieki vienīgo uzvaru svinējuši pār Salaspils vienību (1:0). Tam sekojuši pieci zaudējumi - pret RFS (0:10), "Valmieru" (0:3), "Liepāju" (1:4), "Riga" (0:1) un "Daugavpili" (0:1).

Pateicoties sagrāvei pret RFS Tukuma komanda ir visvairāk vārtus ielaidusī virslīgas vienība - 24 zaudēti vārti. Neviens no futbolistiem vairāk par vieniem vārtiem nav guvis.

Tukumniekiem šajā spēlē nevarēs piedalīties diskvalifikāciju saņēmušais Ingars Sarmis Stuglis.

Pirmajā aplī abu vienību cīņā tika fiksēts neizšķirts 2:2.

Jau ziņots, ka piektdien "Auda" mājinieces statusā Mežaparkā ar rezultātu 4:1 (3:0) uzvarēja debitanti "Super Nova".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!