Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Haosu pirms UEFA Čempionu līgas fināla futbolā izraisīja lielais bezbiļetnieku skaits un daudzie fani ar viltotajām biļetēm, pirmdien paziņoja Francijas sporta ministre Amēlija Odo-Kastēra.

Sestdien, 28. maijā, rīkotājiem nācās par 35 minūtēm pārcelt UEFA Čempionu līgas finālu starp "Real Madrid" un "Liverpool". "Stade de France" stadionā ar nokavēšanos sāktajā finālā triumfēja "Real Madrid", uzvarot ar 1:0.

Lai nepieļautu masu nekārtības un drūzmēšanos, Francijas policijai nācās pielietot asaru un piparu gāzes, galvenokārt pret "Liverpool" faniem. Lielbritānijas kultūra ministre Nadīne Dorīsa neslēpa sašutumu par Francijas policijas darbību un pieprasīja veikt izmeklēšanu.

"Tas, kas notika, pirmkārt, bija "Liverpool" atbalstītāju masveida pulcēšanās bez biļetēm vai ar viltotām biļetēm," Francijas radio RTL sacīja Odo-Kastēra, uzsverot, ka vairāki fani centušies ar spēku iekļūt stadionā. Pēc viņas teiktā, situācija vēl vairāk sarežģīja Parīzes priekšpilsētas kvartālu jaunieši, kuri, redzot haosu, arī centās sajaukties ar pūli un tikt bez biļetēm "Stade de France" uz svarīgo futbola spēli.

Odo-Kastēra atvainojās, ka no piparu un asaru gāzu pielietošanas nācās ciest arī ģimenēm un bērniem. Francijas ministre piebilda, ka otras puses – "Real Madrid" – līdzjutējiem neradās problēmas, jo bardaku izraisīja tikai "Liverpool" fanu vēlā ierašanās uz spēli.

Britu puse gan norāda uz Francijas policijas un rīkotāju bezspēcību sarežģītā situācijā. Liverpūles policijas pārstāvji, kuri ikdienā savā pilsētā kontrolē fanu kustību pirms spēlēm un kura bija palīgā Parīzē, apgalvoja, ka "Liverpool" fani laikus ieradušies uz "Stade de France" un pie ieejas turniketiem uzvedušies pieklājīgi. Tomēr ilgi pirms spēles sākuma veidojušās garas rindas pie vairākām ieejām, kas vēlāk arī izraisīja haosu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!