Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Dāņu futbolists Kristians Ēriksens, kuram pērn Eiropas čempionāta mača laikā apstājās sirds, principiāli vienojies par spēlēšanu slavenajā Anglijas klubā Mančestras "United", vēsta BBC.

Ēriksens šobrīd ir brīvais aģents un jebkurai komandai var pievienoties bez transfēra maksas. Mančestras "United" viņu lenkusi jau vairākas nedēļas, un nu abas puses esot panākušas vienošanos. Tiek ziņots, ka ar 30 gadus veco pussargu drīzumā tiks parakstīts trīs gadu līgums.

Dānijas izlases futbolistam sirds apstājās pērnā Eiropas čempionāta mačā pret Somiju. Mediķiem izdevās glābt viņa dzīvību, bet vēlāk viņam tika implantēts kardioverteris-defibrilators. Tas gan liedza viņam spēlēt savā tā brīža klubā Milānas "Inter". Ēriksena līgums tika lauzts, bet šī gada sākumā viņš pastiprināja Anglijas premjerlīgas komandu "Brentford", noslēdzot līgumu līdz sezonas beigām. Futbolists prata atgriezties gana augstā līmenī, 11 mačos atzīmējoties ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Vēl pirms pievienošanās "Brentford" komandai Ēriksens trenējās ar Amsterdamas "Ajax" jauniešiem. Tikmēr "Ajax" pirmās komandas treneris bija Ēriks ten Hāgs, kurš šovasar pārņēmis Mančestras "United" stūri, un speciālists esot paudis patīkamu pārsteigumu par dāņu futbolista darba ētiku.

Ten Hāgs šobrīd veic neveiksmīgi spēlējošās Mančestras komandas pārbūvi, taču šovasar vēl nav bijis neviena sastāva papildinājuma. Visticamāk, vienību atstās portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!