Foto: F64
"Riga" svētdien noslēdzošajā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 22.kārtas spēlē savā laukumā izcīnīja uzvaru.

"Riga" ar rezultātu 2:1 (0:1) pārspēja Jūrmalas "Spartaku".

30.minūtē vadībā izvirzījās viesu komanda, precīzi 11 metru soda sitienu izpildot Oļegam Laizānam.

Laukuma saimniekiem izdevās panākt neizšķirtu vien 66.minūtē, kad ar Jūrmalas komandas vārtsargu pārspēja Marselo Toress.

Tikmēr 78.minūtē rīdzinieki pārņēma iniciatīvu, izvirzoties vadībā ar 2:1. Vārti tika ieskaitīti Gabrielam Ramosam, jo pēc viņa izdarītā sitiena bumba atsitās pret stabu un vārtsarga muguru pirms atrada ceļu vārtos.

"Riga" pēdējās trijās cīņās pirms šī mača svinēja uzvaras. Divas no tām izcīnītas UEFA Konferences līgā, ar 2:0 mājās pieveicot Īrijas klubu "Derry City" un nākamās kārtas mačā viesos ar 3:0 sagraujot "Ružomberok" futbolistus no Slovākijas. Pa vidu šīm spēlēm ar 1:0 tika pieveikta Salaspils "Super Nova".

"Spartaks" sestdien paziņoja par jauna trenera ierašanos, komandu pārņemot spāņu speciālistam Viktoram Basadrem.

Šosezon divas pārliecinošas uzvaras savstarpējos mačos svinējusi "Riga" (3:0, 4:0).

22.kārtas pirmajā mačā sestdien "Super Nova" svinēja kluba vēsturē pirmo panākumu virslīgā, ar 2:1 savā laukumā pārspējot "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus, bet šodien "Valmiera" ar 6:1 sagrāva "Metta", kamēr RFS spēlēja bezvārtu neizšķirti pret "Auda".

Pēdējā šīs kārtas spēle, kurā jātiekas "Liepājas" un "Daugavpils" komandām, tika pārcelta uz 4.augustu.

Turnīra tabulas galvgalī pēc 22 spēlēm ar 56 punktiem ir "Valmiera", RFS ar 49 punktiem 22 cīņās ieņem otro vietu, bet trešā ar 47 punktiem 22 mačos ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem 20 spēlēs, 22 spēlēs "Auda" ir 37 punkti un "Daugavpilij" - 24 punkti 21 mačā, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 20 punkti 22 dueļos. 14 punkti 21 mačā ir Jūrmalas "Spartaka" rēķinā, 13 punkti 22 mačos ir "Metta", kamēr astoņi punkti 22 cīņās - "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!