Foto: AFP/Scanpix/LETA

Greiems Poters iecelts par Anglijas premjerlīgas vienības Londonas "Chelsea" jauno treneri, ziņo klubs.

Jau ziņots, ka pēc otrdien piedzīvotā zaudējuma UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pirmās kārtas izbraukuma mačā pret Zagrebas "Dinamo" trešdien no amata tika atbrīvots vācu treneris Tomass Tuhels, kurš klubā nostrādāja nepilnus divus gadus.

""Chelsea" ar prieku sveic Poteru kā mūsu jauno treneri, noslēdzot ar mums piecu gadu līgumu, lai klubā ieviestu savu progresīvo futbolu un novatorisko trenēšanu," teikts paziņojumā.

Anglijā dzimušais Poters savu trenera karjeru sāka Zviedrijā, no 2011. līdz 2018.gadam trenējot "Ostersund", pēc tam Anglijas pēc spēka otrās līgas klubu Svonzi "City", bet 2019.gadā pārņēma premjerlīgas klubu Braitonas un Havas "Albion".

Tiek uzsvērts, ka 47 gadus vecais treneris piekopj "uzbrūkošu un uzvarošu futbolu", kas iepriekšējā sezonā Braitonas un Havas klubam ļāva ieņemt savā vēsturē augstāko vietu premjerlīgā - devīto.

"Esmu neticami lepns un sajūsmināts, ka pārstāvu "Chelsea", šo fantastisko futbola klubu," saka Poters.

"Mēs esam sajūsmā par iespēju piesaistīt Greiemu "Chelsea". Viņš ir pārbaudīts treneris un novators premjerlīgā, kas atbilst mūsu redzējumam par klubu," saka kluba priekšsēdētājs Tods Bolijs.

"Viņš ir ne tikai ārkārtīgi talantīgs laukumā. Viņam piemīt arī prasmes un spējas, kas sniedzas ārpus laukuma robežām, padarot "Chelsea" par veiksmīgāku klubu. Viņam ir bijusi liela ietekme iepriekšējos klubos, un mēs ceram uz viņa pozitīvo ietekmi "Chelsea"," piebilst Bolijs.

Poters nekavējoties sāks pildīt jaunos amata pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!