Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF), Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes, SIA "Liepājas Olimpiskais centrs" un Liepājas Futbola skolas vadība otrdien apsekoja ievērojamos papildinājumus Liepājas futbola infrastruktūrai - piepūšamo futbola halli stadiona "Olimpija" teritorijā, kas savas durvis futbolistiem vērs vēlāk šogad, un tikko kā atjaunoto "Daugavas" stadiona rezerves laukumu.

Halli ar standarta izmēra futbola laukumu Liepājā LFF ir iekļāvusi savā futbola haļļu būvniecības programmā, kas ar LFF līdzfinansējumu tiek realizēta sadarbībā ar vietējām pašvaldībām. Šis ir pirmais programmas ietvaros īstenotais projekts ar pilna izmēra mākslīgo futbola laukumu.

"Liels paldies LFF administrācijai un pašvaldībai par aktīvu iesaistīšanos šī projekta realizēšanā. Šis ir fantastisks piemērs mūsu sadarbībai. Mūsu mērķis ir pildīt savu sociālo funkciju un nodrošināt iedzīvotājus ar iespēju sportot. Šādas vietas ir svarīgas ne tikai man kā LFF prezidentam un pilsētai, bet gan pašiem iedzīvotājiem, sportistiem un faniem," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Liepājā ir atjaunots laukums "Daugavas" stadionā ar mākslīgo segumu un realizēts pirmais šāda izmēra halles projekts. Mēs noteikti ņemam vērā pašreizējo situāciju ar energoresursiem un izstrādājam pielāgotus piedāvājumus, kā šādu futbola būvju izmatošanu padarīt pēc iespējas izdevīgāku. Izskatīsim arī granulu izmantošanas iespēju."

Tikmēr Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš akcentēja, ka futbols Liepājā ir viens no populārākajiem sporta veidiem.

"Tie ir vairāk nekā 600 bērni un jaunieši, kuri diendienā cenšas izkopt savu meistarību. Tās izaugsme mūsu apstākļos vienmēr ir saistīta arī ar ziemu, un tagad mēs varam teikt, ka Liepājas futbolistiem turpmāk arī ziemā būs iespēja trenēties kvalitatīvos apstākļos. Tas ir iespējams, pateicoties pašvaldības un LFF sadarbībai, lai Liepājā attīstītos jauni talanti. Šis ir kopprojekts, kurā esam gājuši uz vienotu mērķi un kas ir kā turpinājums mūsu līdzšinējai lieliskajai sadarbībai," pauda Ansiņš.

"Liepājas Olimpiskais centrs" valdes priekšsēdētājs Gatis Griezītis uzsvēra, ka piepūšamās halles būvniecības process tuvojas noslēgumam un līdz nodošanai ekspluatācijā ir atlikuši divi līdz divarpus mēneši. "Jāizceļ ātrums, ar kādu ir iespējams uzbūvēt šāda tipa būves. Process uz priekšu rit raiti un kvalitatīvi. Protams, pašlaik visā Eiropā ir aktuāls jautājums par energoresursu izmaksām, tomēr šāda izmēra un šāda tipa būve šī Latvijā ir vienīgā, tāpēc kaut ko precīzi prognozēt vēl nevaram. Provizoriskie rādījumi elektroenerģijas patēriņā iemeslu lielām bažām nedod. Daudz patēriņā būs atkarīgs no laikapstākļiem, taču tos mēs ietekmēt nevaram. Mēs domājam arī par saules paneļu izveidi halles uzturēšanai."

Šīgada sākumā tika atklāta mazā izmēra halle Rēzeknē, nākamgad plānota halles būvniecība "Daugavas" stadiona teritorijā Rīgā, bet kopumā LFF programma paredz realizēt septiņus slēgto futbola haļļu projektus dažādās Latvijas vietās. LFF partneris šīs programmas īstenošanā ir Slovēnijas uzņēmums "Duol" - Eiropas tirgus līderis piepūšamo kupola konstrukciju ražošanā un uzstādīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!