Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
"Tukums 2000"/"Telms" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 31. kārtas spēlē guva panākumu, turnīra tabulā nostiprinoties sestajā pozīcijā.

"Tukums 2000"/"Telms" mājas spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0) guva panākumu pār "Super Nova", nezaudējot piektajā spēlē pēc kārtas.

Pateicoties "Super Nova" futbolista Toma Ralfa Šteinberga bumbas raidījumam savos vārtus, 36. minūtē Tukuma komanda izvirzījās vadībā ar 1:0.

54. minūtē dzelteno kartīti nopelnīja Marko Regža no "Super Nova" vienības, bet vēl pēc piecām minūtēm laukuma saimnieku pārsvaru dubultoja Kristers Neilands, kurš guva vārtus pēc Nika Sliedes piespēles.

Atlikušajā spēles daļā pie dzeltenā "plākstera" vēl tika Neilands, kā arī tukumnieks Toms Anmanis un Jevgenijs Miņins no "Super Nova", taču tas nemainīja mača iznākumu.

Šosezon komandas bija tikušās jau četras rezies. Virslīgas spēlēs Tukuma vienība vispirms uzvarēja ar 1:0, bet pēc tam cīņa beidzās neizšķirti. Latvijas kausa astotdaļfinālā ar 2:0 pārāka bija "Tukums 2000"/"Telms" komanda, bet pēdējā virslīgas cīņā jūlija nogalē ar 2:1 uzvaru svinēja salaspilieši.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē "Riga" ar rezultātu 3:1 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku".

Svētdien savā starpā tiksies "Auda" un RFS, "Metta" un "Valmiera", kā arī "Daugavpils" un "Liepāja".

Turnīra tabulas galvgalī pēc 30 mačiem ar 71 punktu ir "Valmiera", 69 punkti 31 spēlē ir "Riga" un 66 punkti RFS futbolistiem. Ceturtā ar 57 punktiem ir "Liepāja", piektā ir "Auda" ar 47 punktiem, sestā - "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kurai ir 36 punkti, kamēr "Daugavpils" ar 29 punktiem ir septītā. 21 punkts ir "Metta", bet pa 18 punktiem - Jūrmalas "Spartakam" un "Super Nova".

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!