Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) neizslēdz kompensāciju izmaksu 2022.gada Pasaules kausa rīkošanā cietušajiem strādniekiem, tiekoties ar Eiropas Padomi, atzīmēja FIFA ģenerālsekretāra vietnieks Alasdairs Bels.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīra saimniece tiek kritizēta par viesstrādnieku sadzīves apstākļiem valstī. Katara dažus no apvainojumiem noraida un uzsver, ka tiek veiktas reformas, bet cilvēktiesību aizstāvju grupas apgalvo, ka tai bijis iespējams darīt vairāk situācijas uzlabošanā.

Bels tikšanās laikā pauda, ka ir svarīgi, lai visiem cietušajiem kaut kādā veidā tiktu atlīdzināts un organizācija ir ieinteresēta šī jautājuma risināšanā. Tajā pat laikā Bels teica, ka šādu kompensējošu mehānismu ieviešana prasa rūpīgu kontroli un skaidru struktūru.

Simtiem tūkstošu imigrantu no Ugandas, Kenijas, Bangladešas un Pakistānas devās uz Kataru pēc tam, kad Tuvo Austrumu valstij tika piešķirts 2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs. 2021.gada vidū aptuvenais strādnieku skaits bija 2,1 miljons.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!