Foto: Jūrmalas Spartaks

Divkārtējā Latvijas čempione futbolā Jūrmalas "Spartaks" nav ieguvusi licenci arī dalībai pirmajā līgā jeb "Optibet" Nākotnes līgā.

Kā informē Latvijas Futbola federācija (LFF), "Spartaks" nav izpildījis finanšu kritērijus - kavēti maksājumi citiem klubiem, darbiniekiem, kā arī nodokļu un starptautiskajām institūcijām.

"Spartaks" šoziem jau atteicās no dalības "Optibet" Virslīgā. Jūrmalas komanda par Latvijas čempioni kļuva 2016. un 2017. gadā, bet pagājušajā sezonā palika tikai astotajā vietā.

Tikmēr "Salaspils" pieteikuma sakarā konstatēts, ka iesniegtais sadarbības līgums ar Rīgas valstspilsētas profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādi "Rīgas Futbola skola" neatbilst LFF jaunatnes klubu akreditācijas nolikuma 2022.-2025. gadam prasībām. Neatbilstība prasībām ir jau otro sezonu, un tam LFF kontā līdz 8. martam jāveic iespaidīgs 50 000 eiro maksājums. Pretējā gadījumā licence startam pirmajā līgā netiks piešķirta.

Šobrīd LFF B licences startam pirmajā līgā piešķirtas deviņām komandām, bet desmitā būs atkarīga no "Salaspils" darbības. Dalībai turnīrā vēl ir pieteikušās arī četras virslīgas klubu dublieru vienības – "Riga FC-2", RFS-2, "Valmiera FC-2" un FK "Tukums 2000/TSS-2".

Licence piešķirta JDFS "Alberts", Grobiņas SC, JFK "Ventspils", "Leevon Saldus", Skanstes SK, AFA "Olaine", FK "Dinamo Rīga", "Beitar" un "Rēzekne" klubiem.

Tikmēr FK "Smiltene" pieteikuma sakarā konstatēts, ka finanšu un infrastruktūras kritēriji ir izpildīti tikai daļēji. Lēmums par šī kluba kā LFF B licences pretendentu tiks pieņemts pēc situācijas atrisināšanas ar FK "Salaspils" licenci.

Turnīrs divos apļos ar prognozētu 14 komandu dalību notiks no aprīļa līdz novembrim. Pirmās spēles paredzētas 7. aprīlī.

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūs tiesības pārcelties uz "Optibet" Virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!