Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas futbola izlase otrdien, 28. martā, 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē, demonstrējot atzīstamu sniegumu, izbraukumā Kārdifā ar 0:1 (0:1) piekāpās spēcīgajai Velsai.

Vienīgos vārtus šajā D grupas mačā guva Kīfers Mūrs, kurš ar precīzu sitienu izcēlās 41. minūtē.

Otrā šīs grupas spēlē Horvātija viesos ar 2:0 (2:0) uzvarēja Turciju. Tādējādi D grupā vadībā ar četriem punktiem divās spēlēs ir Velsai un Horvātijai, trīs punkti ir Turcijai, kamēr bez punktiem vienā mačā ir Armēnija un Latvija.

Latvijas izlase aizvadīja labu maču. Kaut gan Velsa jau no pirmajām minūtēm ņēma kontroli pār maču savās rokās, viesu vārti palika neiekaroti. Jau piektajā minūtē Pāvelam Šteinboram bija jāatvaira bīstams Harija Vilsona sitiens soda laukumā, bet vēlāk ar ļoti bīstamu epizodi atbildēja Mārcis Ošs, kurš pēc stūra sitiena sita pa vārtiem, taču glāba mājinieku vārtsargs Denijs Vords.

Velsa bija aktīvāka un pirmā puslaika beigās panāca savu, kad 41. minūtē pēc lieliska centrējuma no kreisā flanga ar galvu sita Mūrs. Šteinbors centās lēcienā glābt, taču bumba nodevīgi ielidoja vārtos. Otro puslaiku atkal aktīvāk sāka Velsa, vairākkārt atkal glāba Šteinbors, pēc viena viņa atvairījuma bumbai atsitoties arī pret vārtu pārliktni.

Pamatlaika izskaņā Velsa nosēdās aizsardzībā un gaidīja Latvijas uzbrukumus. Kaut gan viesiem piederēja pārsvars bumbas kontrolē, vārtu gūšanas iespēju trūka, tāpēc bija jāsamierinās ar rūgtu zaudējumu.

Velsa FIFA rangā ieņem 28. vietu, bet Latvija atrodas 133. pozīcijā.

Nākamo spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvija aizvadīs vasarā, kad 16. jūnijā "Skonto" stadionā uzņems principiālo pretinieci Turciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja detalizētu Velsas un Latvijas mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!