Foto: RFS

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas vicelīdere RFS sestdien 12. kārtas mačā mājās ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja "Jelgavu".

RFS komandai divus vārtus guva Andrejs Iličs, kurš ar astoņiem precīziem sitieniem atgriezies turnīra tabulas rezultatīvāko spēlētāju augšgalā. Vēl vienu vārtu guvumu pievienoja Dmitrijs Zelenkovs un Aleksejs Golijanins.

Mača favorīti RFS vadībā izvirzījās desmitajā minūtē, kad pēc Sedrika Kuadio piespēles precīzu sitienu izdarīja Iličs. Trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām RFS izspēlēja līdz tukšiem vārtiem un Iličs panāca 2:0.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Kuadio zemuzbrucēja pozīciju ieņēmušais Zelenkovs panāca 3:0 rīdzinieku labā, bet kompensācijas laika otrajā minūtē Golijanins pielika punktu mājinieku uzvarai.

Jau ziņots, ka pirms tam sestdien "Metta" spēlē, kurā četri no pieciem vārtiem tika gūti ar 11 metru soda sitieniem, mājās ar rezultātu 3:2 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms vienību. Piektdien "Riga" viesos ar rezultātu 4:0 pārspēja "Liepāju", bet "Valmiera" mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Audu".

Svētdien kārtas noslēgumā Salaspils "Super Nova" mājās cīnīsies ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas augšgalā ar 32 punktiem 12 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 28 punktiem ieņem RFS, bet 20 punkti 11 mačos "Liepājai". 18 punkti ir "Valmierai", 17 punkti - "Metta" komandai, bet 16 - "Audai". Tālāk 11 punkti ir "Jelgavai", bet tabulas lejasgalā astoņi punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, pa sešiem - Salaspils "Super Nova" un "Daugavpilij".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!