Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas Futbola federācija (FIGC) pēc sākotnēja soda pārskatīšanās A sērijas klubam Turīnas "Juventus" atņems desmit kopvērtējuma punktus, pirmdien pavēstīja FIGC.

Janvārī FIGC paziņoja, ka par manipulācijām ar grāmatvedības datiem "Juventus" tiks atņemti 15 punkti, taču pēc Itālijas sporta tiesas lēmuma Turīnas vienība vēl saglabāja punktus un lieta tika nodota atpakaļ FIGC, kur to izskatīja apelāciju komisija. Pēc lietas izskatīšanas sods tika samazināts, atņemot desmit kopvērtējuma punktus.

"Juventus" izmantoja futbola transfērus, lai mākslīgi palielinātu savu grāmatvedības bilanci. Izmeklēšanā secināts, ka ar pārkāpumu palīdzību no 2018. līdz 2020.gadam klubs ietaupīja apmēram 90 miljonus eiro.

Sankciju piemērošanas brīdī "Juventus" pēc aizvadītām 35 spēlēm ar 69 punktiem turnīra tabulā ierindojās otrajā pozīcijā, atpaliekot tikai no "Napoli", bet, zaudējot desmit punktus, Turīnas vienība noslīdējusi uz septīto vietu.

Tāpat FIGC piemēroja diskvalifikācijas vairākām kluba bijušajām amatpersonām, kurām, iespējams, nāksies arī stāties tiesas priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!