Foto: AP/Scanpix/LETA

Braitonas un Havas "Albion" vienība trešdien Anglijas premjerlīgā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) savā laukumā ar Mančestras "City" futbolistiem, pārtraucot čempionu 12 uzvaru sēriju un paši nodrošinot vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas līgā.

Premjerlīgas 32.kārtas pārceltajā mačā vadībā 25.minūtē izvirzījās "City", kuru rindās pēc Ērlinga Holanna piespēles precīzi sita Fils Foudens. Sešas minūtes vēlāk Kaoru Mitoma guva vārtus "Albion" labā, tomēr tie netika ieskaitīti, jo japānis nospēlēja ar roku.

Izlīdzinājumu mājinieki panāca spēles 38.minūtē, kad teicamu tālsitienu izpildīja Hulio Ensiso.

Mančestras uzbrukuma līderis un premjerlīgas rekordists Holanns guva vārtus spēles 79.minūtē, tomēr pirms tam norvēģis pārkāpa noteikumus cīņā ar aizsargu un vārtu guvums netika ieskaitīts.

"City" jau pēc iepriekšējā kārtā piedzīvotā Londonas "Arsenal" zaudējuma nodrošināja sev trešo čēmpiontitulu pēc kārtas un piekto pēdējos sešos gados. Mančestriešu kontā pēc 37 spēlēm ir 89 punkti, kamēr "Arsenal" - 81 punkts.

Savukārt "Albion" atrodas sestajā pozīcijā un ar 62 punktiem kļuvusi neaizsniedzama tuvākai sekotājai Birmingemas "Aston Villa" (58 punkti), kas garantē dalību nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Braitonas klubs līdz šim nekad nav spēlējis kādā no Eiropas klubu sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!