Foto: Publicitātes foto

"Liepāja" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 25. kārtas mačā guva panākumu, pārtraucot sešu neuzvarētu spēļu sēriju turnīrā.

Liepājnieki viesos ar rezultātu 2:1 (2:1) uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā pēc spēlētām 16.minūtē, "Liepājas" vārtos bumbu raidot Raivim Ķiršam.

Viesi panāca neizšķirtu desmit minūtes vēlāk, kad pēc Roberta Meļķa centrējuma Gļebs Kļuškins pārspēja pretinieku vārtsargu, sitot bumbu ar galvu. Pirmā puslaika kompensācijas laikā liepājnieki pārņēma vadību, šoreiz precīzam esot Mustafam Dio.

Pirmajā aplī ar 3:0 uzvarēja "Liepāja", bet otrajā tukumnieki revanšējās ar 1:0.

Svētdien 25.kārtas turpinājumā "Auda" Rīgā tiksies ar "Jelgavu", "Valmiera" mājās uzņems "Metta" futbolistus un "Super Nova" Salaspilī spēkosies ar "Riga", savukārt otrdien "Daugavpils" savā laukumā duelēsies ar RFS.

Turnīra tabulas līdere ar 61 punktu 24 spēles ir "Riga", kurai seko RFS ar 58 punktiem. 36 punktus guvusi "Liepāja", 34 punktus sakrājusi "Valmiera", 33 punkti ir "Audai", "Metta" sakrājusi 28 punktus, "Jelgavai" ir 26 punkti, "Daugavpilij" - 25 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" - 23 punkti, bet "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!