Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) lēmums, kas pieļauj agresorvalsts Krievijas jauniešu komandu atgriešanos starptautiskā apritē, ir spļāviens sejā Ukrainas tautai, tiešs ir Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis.

Jau vēstīts, ka UEFA atļāvusi Krievijas U-17 meiteņu un puišu izlasēm atgriezties starptautiskās sacensībās. Šo lēmumu organizācija pamato ar to, ka bērnus nedrīkst sodīt par darbībām, par kurām ir atbildīgi tikai pieaugušie.

Savu nostāju jau paudusi Latvijas Futbola federācija, kas apliecināja – neviena no Latvijas izlasēm nespēlēs pret agresorvalsti Krieviju. Kategorisku "nē" UEFA lēmumam pateikusi viena no ietekmīgākajām federācijām – Anglijas Futbola asociācija, bet Ukrainas Futbola federācija paziņoja, ka nestartēs vispār sacensībās, ja tajās būs Krievijas pārstāvji.

"Jau pavasarī LFF kongresā es tieši vērsos pie UEFA delegātiem un teicu, ka nevar leģitimizēt krievijas un baltkrievijas pastrādātos pāridarījumus Ukrainai caur sportu. Nekas nav mainījies. Šeit es neredzu nekādu atšķirību, vai tas ir bērnu un jauniešu vai profesionālais sports" savu stingro nostāju apliecina Daugavietis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!