Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Arī Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) lēmusi par labu Krievijas jauniešu futbola izlašu pielaišanai starptautiskajām sacensībām, trešdien oficiāli paziņoja organizācija.

FIFA padomes sēdē trešdien nolemts, ka Krievijas U-17 izlases var piedalīties Pasaules kausa izcīņā, ja tās kvalificēsies. Par to sākotnēji ziņoja britu medijs "Sky Sports", bet pēc tam futbola jumtorganizācija to paziņoja oficiāli.

FIFA akcentējusi, ka nosoda "Krievijas nelegālo karu Ukrainā", un apsolījusies saglabāt pārējos soda mērus.

Krievijas futbola izlases no starptautiskajām sacensībām ir izslēgtas kopš 2022. gada, kad šīs valsts diktators Vladimirs Putins uzsāka pilna mērogu iebrukumu Ukrainā. Toreiz FIFA norādīja, ka tā pauž pilnīgu solidaritāti visiem cietušajiem Ukrainā.

Tomēr tagad FIFA atvieglojusi sodu, jo to aizvadītajā nedēļā izdarīja arī Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA). UEFA deva zaļo gaismu Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu izlašu dalībai starptautiskos turnīros

Vairākas valstis, starp kurām ir arī Latvija, paziņoja, ka nestartēs sacensībās, kurās piedalīsies Krievijas futbolisti, tomēr Vācija pavēstīja, ka sekos UEFA pieņemtajam lēmumam un startēs turnīros ar Krievijas dalību.

UEFA ierosināja, ka visas Krievijas komandas spēlēs bez valsts karoga, himnas, nacionālās izlases krekla un ārpus šīs valsts teritorijas." UEFA krievu izlašu atgriešanu starptautiskā sacensību apritē pamato ar to, ka "bērnus nevarot sodīt par rīcību, par kuru pilnībā atbildīgi ir pieaugušie".

Aizvadītajā nedēļā UEFA piešķīra tiesības Latvijai rīkot 2027. gada U-17 vīriešu izlašu finālturnīru, bet vēl vienu gadu iepriekš šis turnīrs notiks Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!