Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase otrdien 21. novembrī, Varšavā pārbaudes mačā ar 0:2 (0:1) piekāpās Polijas valstsvienībai.

Polijas izlases labā vārtus guva Pšemislavs Frankovskis un valstsvienības visu laiku rezultatīvākais futbolists Roberts Levandovskis, kuram tas bija jau 82. gols nacionālajā komandā.

Latvijas valstsvienība kārtējo reizi slikti sāka spēli. Poļiem piederēja ievērojams pārsvars, un tikai vārtsarga Riharda Matrevica meistarība ļāva nezaudēt vārtus jau pašās pirmajās minūtēs. Tiesa, rezultāts tik un tā tika atklāts gana ātri - jau septītajā minūtē Latvijas izlases futbolisti neveiksmīgi izkārtojās aizsardzībā un aizmirsa par Frankovski, kurš netraucēti raidīja bumbu vārtos.

Pēcāk poļu spiediens mazinājās, un 24. minūtē Latvija izveidoja labu uzbrukumu, kad Eduards Dašķevičs aizskrēja uz vārtiem, bet pie viņa piespēles gar vārtiem nepaguva piesteigties Roberts Uldriķis. Puslaikā rezultāts vairs nemainījās, kaut gan beigās poļi radīja vērienīgu spiedienu.

Arī otro puslaiku Latvija sāka vāji, jo ielaida vārtus jau tā trešajā minūtē - lielisks centrējums no kreisā flanga padevās 21 gadu vecajam talantam Nikola Zalevskim, viņa piespēle atrada Levandovski, kurš slaidā lēcienā trieca bumbu vārtos ar galvu. Tas būtībā bija vienīgais Polijas bīstamais uzbrukums otrajā puslaikā. Pēc tam Latvijai uz dažām minūtēm pat izdevās pārņemt iniciatīvu un veikt pāris labus sitienus. Pēc standarta bīstami sita Jānis Ikaunieks, tālšāviens padevās Andrejam Cigaņikam, bet poļu vārtus atslēgt tā arī neizdevās.

Šī Latvijai bija pēdējā spēle šajā kalendārajā gadā. Šogad bilance ārkārtīgi neveiksmīga - desmit spēlēs viena uzvara un deviņi zaudējumi.

Portāls "Delfi" piedāvāja Polijas un Latvijas mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!