Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas futbola granda Parīzes "Saint-Germain" (PSG) galvenais treneris Luiss Enrike nebaidās sezonas otrajā daļā samazināt komandas zvaigznes Kiliana Mbapē lomu, jo viņš vēlas sagatavot savu komandu nākamajai sezonai, kad būs jāspēlē bez viņa.

Mbapē pēc šīs sezonas pametīs PSG, lai, visticamāk, pievienotos Spānijas karaliskajam klubam Madrides "Real". Iepriekšējās spēlēs Francijas futbolista spēles laiks Parīzes klubā samazinājies, un aizvadītajā Francijas čempionāta mačā pret "Monaco" viņš tika nomainīts pēc pirmā puslaika.

Enrike devis mājienu, ka viņš arī turpinājumā neļaus Mbapē nospēlēt visas 90 spēles minūtes, ko uzbrucējs līdz savam paziņojumam par PSG pamešanu darīja regulāri. Pirms UEFA Čempionu līgas atbildes spēles pret Sansevastjanas "Real Sociedad" Enrikem tika uzdots jautājums par Mbapē nomainīšanu.

"Varbūt jā, varbūt nē. Kas zina?" atbildēja PSG galvenais treneris.

"Agri vai vēlu mums būs jāpierod spēlēt bez Kiliana," pēc aizvadītās nedēļas nogales mača pret "Monaco" sacīja Enrike. "Tas ir lēmums, ko pieņēmu ar mērķi sniegt komandai labāko."

PSG pirmajā mačā savā laukumā "Real Sociedad" uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Mbapē PSG komandai pievienojās 2017. gadā par 180 miljoniem eiro, kad pārcēlās no "Monaco" vienības. Viņš sešarpus gadu laikā klubā ir guvis 241 vārtus 293 spēlēs visos turnīros.

Šajā sezonā viņš PSG sastāvā guvis 30 vārtus 32 spēlēs visos turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!